Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan’da: Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’ne katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’ne katılmak üzere Özbekistan’a geldi. Erdoğan burada diğer ülke liderleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde...

16.09.2022-09:28 - (Son Güncelleme: 16.09.2022-16:05) Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan’da: Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’ne katılacak

Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’ne Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in davetiyle katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan’ın Semerkant şehrine indi. Burada Ebedi Şehir Kompleksi’ni ziyaret eden Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile bir araya geldi.

Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’ne katılacak

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Erdoğan ve Putin ile İran lideri İbrahim Reisi ve Belarus lideri Aleksandır Lukaşenko dahil konuk liderlere şehri gezdirirken Çin liderinin orada olmaması dikkat çekti. 

Erdoğan Özbekistan

Çin lideri Şi, diğer liderlerle toplu fotoğraf çekimine, şehir turuna ve akşam yemeğine katılmadı. Ev sahibi ülke Özbekistan'dan bir yetkili, Şi'nin ve beraberindeki heyetin Covid-19 kuralları nedeniyle toplu etkinliklere katılmadığını aktardı.

Çin, pandeminin başından bu yana “Sıfır Covid” politikası nedeniyle çok katı önlemleri uygulamaya devam ediyor. Bu nedenle zirveye katılımları beklenmiyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal