Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron ve Putin ile görüştü: Gündemin ana maddesi deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmeler yaptı. İki lider de Erdoğan’a deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

25.02.2023-10:41 - (Son Güncelleme: 25.02.2023-17:25) Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron ve Putin ile görüştü: Gündemin ana maddesi deprem

Tarihinin en yıkıcı depremlerinin yaralarını sarmaya çalışan Türkiye’ye dünyadan hem maddi hem de manevi yardım yağdı. Deprem bölgesine uluslararası anlamda yardım kampanyaları başlatılırken, yardımlar depremzedelere can suyu oldu. Öte yandan  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, depremden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a geçmiş olsun mesajlarını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron ve Putin ile görüştü

Bununla birlikte liderler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşerek yaşanan felaketten ötürü geçmiş olsun dileklerini iletiyor.

Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan Putin

Putin ile savaşın gelişmeleri konuşuldu

Görüşmede, Türkiye’de yaşanan depremler ve birinci yılını dolduran Rusya-Ukrayna savaşına dair gelişmeler ele alındı. Akşam saatlerinde ilk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan telefon trafiğini sürdürdü.

Macron geçmiş olsun mesajını iletti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan Macron

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, görüşmede, Türkiye’de yaşanan depremler nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu süreçte Fransa’nın sergilediği destek ve dayanışma için teşekkür etti.

Görüşmede, Türkiye-Fransa ilişkilerine dair hususlar da ele alındı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal