Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine’yi topluyor: Emekliler zam haberi bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de bir araya gelecek Kabine’nin gündeminde önemli başlıklar var. Bunlardan en önemlisi ise emeklilere seyyanen zam düzenlemesi olacak. İşte detaylar…

15.07.2024-10:03 - (Son Güncelleme: 15.07.2024-10:03) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine’yi topluyor: Emekliler zam haberi bekliyor

Kabine toplantısı için geri sayım başladı. Milyonlarca emeklinin gözü, 16 Temmuz Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine toplantısında olacak. Bu toplantıda, özellikle kök aylığının düşük olması nedeniyle zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emeklinin durumuyla ilgili çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak ve nihai karar verilecek.

Emekliler zam haberi bekliyor

Habertürk'e göre, en çok merak edilen konu en düşük emekli aylığını artırmaya yönelik çalışmalar olacak. Zam miktarı, kök aylığın mı artacağı, yoksa hazine desteğinin mi devam edeceği gibi soruların yanıtları toplantıda netleşecek. Kararın ardından, zam oranı ve kapsamı belirlenerek yasa değişikliği için harekete geçilecek. Düzenlemenin, zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekli ile sınırlı kalması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine’yi topluyor: Emekliler zam haberi bekliyor

Fahiş fiyatlara müdahale edilecek

Yıllık enflasyonun yüzde 75,45 ile zirve yapmasının ardından haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 71,60 olarak açıklandı. Bu veriler ışığında, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele için alınabilecek ek tedbirler de Kabine'de değerlendirilecek.

NATO zirvesi ve Suriye ile ilişkiler

NATO'nun 75. yıl zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'da birçok devlet ve hükümet başkanıyla temaslarda bulundu. Bu temasların sonuçları Kabine'de ele alınacak. Ayrıca, Suriye ile normalleşme sürecinin değerlendirilmesi ve olası Erdoğan-Esad buluşması hakkında da görüşmeler yapılacak.

Yurt içinde ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları da Kabine'nin gündeminde olacak. Alınan kararları, toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyuyla paylaşacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal