Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda

Erdoğan, muhtarların önemine dikkat çektiği konuşmasında, halk iradesinin kudretini vurguladı.

19.10.2024-20:03 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-20:03) Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda yaptığı konuşmada muhtarların halk iradesinin temsilcisi olduğunu belirterek, "Elitist zihniyetin muhtarlarımızda vücut bulan halk iradesi karşısında diz çökmesi hiç kuşkusuz önemli bir kazanımdır. Çünkü muhtar demek millet demektir, sandık yani demokrasi demektir. Muhtarlar aynı zamanda demokrasi binamızın temel yapı taşlarındandır," dedi.

Muhtarlar Günü Kutlaması

Şişli'deki toplantıda muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik eden Erdoğan, İstanbul ile 81 ildeki muhtarlara samimi hizmetleri için teşekkürlerini iletti. Ayrıca, ebediyete intikal eden muhtarları rahmetle andığını ifade etti.

Yerel Seçimlerden Sonra

Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde muhtarlıklarda yaşanan değişimlere de vurgu yaptı. "Muhtarlarımızın bazısı tekrar güven tazelerken, bir kısmı da bayrağı yeni kardeşlerimize devretti. Türk demokrasisinin gücünü, olgunluğunu ve kapsayıcılığını son seçimlerde bir kez daha görmüş olduk," dedi.

Türkiye Genelinde İstişareler

10 yıl önce cumhurbaşkanı olarak görevine başladığında muhtarlar toplantısını tanıştırdığını hatırlatan Erdoğan, 2015'ten bugüne kadar 53 toplantı gerçekleştirildiğini söyledi. Bu toplantılarda Türkiye’nin dört bir yanından 40 binden fazla muhtar ile bir araya gelebildiklerini belirtti.

Kurumsal Değişim

Muhtarlarla yapılan toplantıların, muhtarlık kurumuna yönelik bakış açısını değiştirdiğini ifade eden Erdoğan, "Kamu kurumlarının kapıları sizlere tüm Türkiye'de açıldı. Sizinle yakın muhabbetimizin elbette başka sonuçları da oldu," diyerek muhtarların değerinin anlaşıldığını vurguladı.

Teşekkür ve Kutlama

Erdoğan, toplantıya katılan her muhtara şükranlarını sundu ve bu buluşma için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve ekibine teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişli'deki bir otelde düzenlenen İstanbul Muhtarlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişli'deki bir otelde düzenlenen İstanbul Muhtarlar Buluşması'na katıldı. Programda, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yer aldı. Program sonunda toplu fotoğraf çektirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal