Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dijital Paranın Altyapısını Kuruyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi reform paketine ilişkin açıklamasında, dijital paranın teknolojik ve hukuki altyapısının kurulacağını, finans sisteminin de geliştirileceğini duyurdu.

12.03.2021-16:58 - (Son Güncelleme: 12.03.2021-16:58) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dijital Paranın Altyapısını Kuruyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi reformu paketini açıkladığı esnada dijital parada da bazı yeniliklere gidileceğini bildirdi.

Finans sistemini geliştirmek için katılım finans sektörünün bir çatı altında toplanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi tehlike merkezinin de tekrar yapılandırılacağını bildirdi.

DİJİTAL PARADA EKONOMİK VE HUKUKİ ALTYAPI

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, "Dijital paranın ekonomik ve hukuki altyapısını kuruyoruz." dedi.

Türkiye'nin tüm kredi ve risk verilerinin bir araya getirildiği Risk Merkezi'nin tekrar yapılandırılacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası standartlarda bir katılım finans tahkim mekanizması kuruyoruz.

Reel sektör şirketlerimizin tahvil ihraçlarını özendirmek için Tahvil Garanti Fonu kuruyoruz.

Finansal sektörün sigortacılık ayağını da ihmal etmeyerek, bireysel emeklilik sisteminin derinleşmesine ve gelişmesine katkı sağlıyoruz.

''RİSK MERKEZİNİ YENİDEN YAPILANDIRIYORUZ''

Finans sektörünün kurumsal altyapısını geliştirmek için de bir dizi adım atıyoruz. Bu maksatla ülkemizin tüm kredi ve risk verilerinin toplandığı Risk Merkezi'ni yeniden yapılandırıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının devamında, ''Dijital Vergi Asistanı Sistemini devreye alıyoruz. Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarını revize ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı'nın Dijital Vergi Asistanı Sistemi'ne ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

7/24 HİZMET VERİLECEK

"Vatandaşlarımız vergi dairesine bizzat gitmeden işlemlerini dijital ortamda yapabilsinler diye 7 gün 24 saat hizmet verecek Türkiye Dijital Vergi Dairesi uygulamasını başlatıyoruz.

Mükellef memnuniyetini sağlamak ve hizmet kalitesini arttırmak için Dijital Vergi Asistanı Sistemini devreye alıyoruz.

Uluslararası yatırımcıların vergi hususunda karşılaştıkları sorunları da reform kapsamına aldık. Bu çerçevede ortaya çıkabilecek muhtemel sıkıntıları engellemek amacıyla çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarını revize ediyoruz.

Birden fazla ülkeyi ilgilendiren vergi mesellerinde karşılıklı anlaşma yöntemini daha yoğun şekilde kullanacağız. Yatırımcı güveninin ve vergideki öngörülebilirliği arttırmak amacıyla peşin fiyatlandırma anlaşmalarını yaygınlaştırıyoruz.

Kamuya süresinde ödenmeyen borçların tek bir idare tarafında tahsil edilmesini sağlayarak vatandaşlarımızın sıklıkla karşılaştıkları problemlerden birine daha çözüm getiriyoruz.

Vergi denetiminde standart öngörülebilir, haksız rekabeti önleyen modellere geçiyoruz. Bu sayede, vergi incelemelerinde sektörler ve konular itibariyle ortaya çıkabilen farklı uygulamaları ortadan kaldırıyoruz.

Özellikle dijitalleşmenin getirdiği hızdan faydalanarak mükelleflerimizin uzun süreye yayılan denetimlerden kaynaklanan sıkıntılarına da çözüyoruz."

YORUM YAZ..
Modal