Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'ta Resmi Temaslarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da resmi temaslar için bulundu.

10.10.2024-12:41 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-12:41) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'ta Resmi Temaslarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'a Gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret amacıyla özel uçak "TUR" ile Arnavutluk'un başkenti Tiran'a ulaştı. Bu ziyaret, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ilişkilerin güçlenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Törende Karşılama

Erdoğan, Tiran Uluslararası Rahibe Teresa Havalimanı'nda Arnavutluk Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Enerji Bakanı Belinda Balluku, Dışişleri Bakanı Igli Hasani ve diğer üst düzey yetkililer tarafından karşılandı. Ayrıca, Arnavutluk'un Ankara Büyükelçisi Blerta Kadzadej ve çeşitli bakanlıkların temsilcileri de burada hazır bulundu.

Görüşmeler Başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler yapmak üzere Cumhurbaşkanlığı Ofisi'ne geçti. Bu görüşmelerin iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmesi bekleniyor.

Heyette Kimler Var?

Erdoğan'a eşlik eden isimler arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere eşi Emine Erdoğan ile özel...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere eşi Emine Erdoğan ile özel uçak "TUR" ile Arnavutluk'un başkenti Tiran'a vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan, Tiran Uluslararası Rahibe Teresa Havalimanı'nda Arnavutluk Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Enerji Bakanı Belinda Balluku, Dışişleri Bakanı Igli Hasani, İçişleri Bakanı Ervin Hoxha, Eğitim ve Spor Bakanı Ogerta Manastirliu, Arnavutluk'un Ankara Büyükelçisi Blerta Kadzadej, Devlet Protokolü Genel Müdürü Mamica Toska, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay ve diğer yetkililer tarafından törenle karşılandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal