Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika Liderleriyle Beraber Basın Toplantısında Önemli Açıklamalar Yaptı

Son dakika haberine göre Türkiye-Afrika Ortak Zirvesi sonrası, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Afrika liderleri basın toplantısında açıklamalar yaptı.

18.12.2021-15:55 - (Son Güncelleme: 18.12.2021-17:01) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika Liderleriyle Beraber Basın Toplantısında Önemli Açıklamalar Yaptı

Son dakika haberine göre 'Birlikte Kalkınma ve Refah için Güçlendirilmiş Ortaklık' temasıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen zirvenin açılışı ve kapalı oturumu gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve zirveye katılan diğer liderler, daha sonra çalışma yemeğinde bir araya geldi. 

BİR YOL HARİTASINA MUTABIK KALDIK

Türkiye-Afrika Ortak Zirvesi’nin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Afrika liderleri basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ‘Afrika ülkelerinin değerli liderlerini ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duydum. Zirvelerin düzenli aralıklarla yapılmasına önem atfediyorum’ dedi. ‘Sizleri Mart ayındaki Antalya Diplomasi Formu'nda görebilmeyi temenni ediyorum.’ şeklinde konuştu. 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'ne katılan liderler, ‘Yatırımlar’ konulu  çalışma yemeğinde bir araya geldi. ‘Birlikte Kalkınma ve Refah için Güçlendirilmiş Ortaklık’ teması ile İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen zirvenin açılışı ve kapalı oturumu gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve zirveye katılan diğer liderler, daha sonra çalışma yemeğinde bir araya geldi.

ZİRVE SONRASI BASIN TOPLANTISI 

Türkiye-Afrika Ortak Zirvesi sonrası, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Afrika liderleri basın toplantısında bir takım açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ile Türkiye'nin ortak kazanmış olduğu, refahını artırdığı bir düşünceyi benimsediklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrikalı liderleri Antalya Diplomasi zirvesine de davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya 5'ten büyüktür düsturu ile hareket edildiğini, Afrika'nın BM Güvenlik Konseyi'nde temsil edilmesine destek verileceğini bildirdi. Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde oldu:  İlişkilerimizi daha da derinleştirecek bir yol haritasında mutabık kaldık. Zirve kapsamında ilgili bakanlarımızın katılımı ile, eğitim, sağlık, tarım ve savunma sanayii alanında görüşmeler yaptık dedi. Atılabilecek adımlar konuşuldu. Birlikte büyüyelim, birlikte refahlarımızı artıralım istiyoruz. Zirvede alınan kararların hayata geçirilmesini, bakanlıklarımız, kuruluşlarımız ve özel sektör temsilcilerimiz ile takip edeceğini bildirdi. Afrikalı mevkidaşlarımızla bölgesel konuları ve ikili ilişkileri konuşma fırsatımız oldu. Dünya 5'ten büyüktür düsturumuz kapsamında Afrika'nın BM Güvenlik Konseyi'nde temsil edilmesine destek verdiğimizi ilettiğini söyleyen Erdoğan, Afrikalı dostlarımız ile pek çok konuda iş birliğimizi sürdürme kararlılığımızı bildirmek istiyorum. FETÖ ile mücadelemize destek olan, bu örgütün faaliyetlerini yasaklayan, örgüt okullarını Maarif Vakfımıza devreden tüm Afrika ülkelerine teşekkür etti. Afrika ülkelerinin değerli liderlerini ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan,  zirvelerin düzenli aralıklarla yapılmasına önem atfediyorum. Sizleri Mart ayındaki Antalya Diplomasi Formu'nda görebilmeyi temennisinde bulundu.

YENİ VARYANTLAR NEDENİYLE İLERİDE NE OLABİLECEĞİNİ BİLMİYORUZ

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Mahamat yaptığı açıklamada şunları söyledi:Türkiye ile ilişkilerimiz oldukça iyi bir seviyede olduğunu söyledi. Türk şirketlerin farklı alanlardaki yetenek ve işlerini biliyoruz. Bugün karşımıza çıkan varyantlarla ile ilgili ileride neler olabileceğini bilemediğini vurgulayan Erdoğan, sağlık sistemlerimizi güçlendirmeye ihtiyacımız var. Sağlık altyapımızı güçlendirmeye ihtiyacımız olduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal