Cumhurbaşkanı daveti üzerine Arnavutluk Başbakanı Rama, Türkiye’ye geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, bugün Türkiye'ye resmi ziyarette bulundu. İki ülke arasında iş birlikleri görüşüleceği öğrenilen toplantıda yatırımların ve bölgesel sorunlar hakkında da fikir alış verişi yapılacağı açıklandı.

20.02.2024-17:54 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-17:54) Cumhurbaşkanı daveti üzerine Arnavutluk Başbakanı Rama, Türkiye’ye geldi!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Arnavutluk Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısı, Erdoğan ve Rama'nın riyasetlerinde Ankara'da icra edileceği kaydedildi.

İş birlikleri sağlam temeller oturtulacak!

Yapılacak olan konsey toplantısında, Türkiye-Arnavutluk ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek, ikili iş birliğinin daha da derinleştirilmesi ve daha sağlam temeller üzerine oturtulması için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Rama türkiye'yi ziyaret etti

Fikir alışverişinde bulunulacak!

NATO müttefiki olan ve Türkiye ile dostluğu bulunan Arnavutluk'la yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra Balkanlar başta olmak üzere, bölgesel barış ve istikrarın korunması anlayışı temelinde uluslararası gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak. Toplantı kapsamında, Türkiye-Arnavutluk ilişkilerine önemli katkılar sağlayacak çeşitli hukuki metinlerin imzalanması da tahmin ediliyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal