Cumhurbaşkanı bizzat açıkladı: ‘Darbe olacağına dair resmi bilgi aldık’

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Rus istihbaratı tarafından Batılı güçlerin de desteğiyle ülkelerinde darbe yapılacağına dair resmi bilgi aldıklarını duyurdu.

11.08.2024-16:36 - (Son Güncelleme: 11.08.2024-16:36) Cumhurbaşkanı bizzat açıkladı: ‘Darbe olacağına dair resmi bilgi aldık’

Rus istihbaratı Sırbistan hükümetine darbe uyarısında bulundu. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, geçen ay Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Belgrad'da bir araya gelerek ham madde, elektrikli araçlar ve batarya üretimi konusunda stratejik bir mutabakat zaptı imzaladı. 

AA’da yer alan habere göre; Vucic, Belgrad'da düzenlenen Stratejik Hammaddeler Zirvesi'nde yapılan bu anlaşmanın Sırbistan için büyük bir dönüm noktası olduğunu ve ülkenin geleceğe yönelik önemli bir adım attığını belirtti. Vucic, anlaşmanın ülkesine en az 6 milyar avro yeni yatırım getireceğini ve bu yatırımın Sırbistan'da şimdiye kadar yapılmış en büyük yatırım olacağını vurguladı.

Sırbistan ekonomik anlamda büyük ilerleme kaydedecek

Vucic, anlaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Sırbistan'ın ekonomik anlamda büyük bir ilerleme kaydedeceğine inandığını ifade etti ve bu süreçte şeffaflığı ön planda tutacaklarını belirtti. Özellikle lityum madenleri konusunda uzmanların görüşlerine başvuracaklarını ve bu madenlerin çıkarılması sürecinde çevresel etkilerin dikkate alınacağını dile getirdi. Vucic, Sırp halkının yaşam kalitesini korumak adına hava, toprak ve suyun temiz kalması için mücadele edeceğini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı bizzat açıkladı: ‘Darbe olacağına dair resmi bilgi aldık’

Cesur bir karar

Almanya Başbakanı Scholz ise bu anlaşmanın doğru zamanda alınmış cesur bir karar olduğunu belirtti. Vucic ayrıca, lityum madenlerinde yapılacak çalışmalarda alanında uzman kişilerden görüş alınacağını ve bu süreçte hiçbir aceleci adım atılmayacağını söyledi. 

Rus istihbaratından darbe uyarısı aldık

Sırp lider, halkın endişelenmemesi gerektiğini vurgularken, Rus istihbaratının Batılı güçlerin ülkede darbe yapabileceği konusunda kendisini uyardığını da ifade etti. Vucic, Sırbistan'ın ilerlemesini kimsenin durduramayacağını belirterek, halkın kaygılanmasına gerek olmadığını söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal