Crowdstrike nedir, ne zaman kuruldu? Crowdstrike Microsoft yazılım sorunu bağlantısı ne?

Dünya genelinde yazılımsal bir krize sebep olan Crowdstrike firması, sosyal medyada konuşulan kurumlar arasında yer aldı. Crowdstrike’ın ne olduğu ve ne zaman kurulduğu araştırılan konuların başında geliyor. Peki Crowdstrike nedir, ne zaman kuruldu? Crowdstrike Microsoft yazılım sorunu bağlantısı ne? Soruların yanıtı haberimizde…

19.07.2024-17:20 - (Son Güncelleme: 19.07.2024-17:20) Crowdstrike nedir, ne zaman kuruldu? Crowdstrike Microsoft yazılım sorunu bağlantısı ne?

Microsoft sistemlerinde yaşanan arıza sebebiyle ABD başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yazılım kaynaklı sorunlar yaşanmaya başladı. Bu sorunun kaynağı olarak görülen siber güvenlik firması Crowdstrike ise konu hakkında bir açıklama yaptı. Bu açıklama sonrasında Crowdstrike nedir, ne zaman kuruldu? Crowdstrike yazılım sorunu bağlantısı ne? gibi sorular araştırma konuları oldu.

Crowdstrike nedir?

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un sistemlerinde yaşanan arıza, birçok sektörü olumsuz etkiledi. Özellikle havalimanları, bankalar ve hastaneler, şirketin internet hizmetlerinde kesintiler yaşadı. American Airlines, bu kesintinin siber güvenlik firması Crowdstrike kaynaklı olduğunu belirtti.

American Airlines, dünyadaki birçok şirketi etkileyen bu bilgi teknolojileri kesintisine Crowdstrike ile yaşanan "teknik bir sorun"un neden olduğunu açıkladı. 2011 yılında kurulan Crowdstrike, kötü amaçlı yazılımların cihazlardan kurumsal ağlara ulaşmasını engellemeye yönelik güvenlik hizmetleri sunuyor. Firma, şirketlerin verilerini kendi sunucularında değil, bulut sistemlerinde korumalarına yardımcı oluyor.

Crowdstrike nedir, ne zaman kuruldu? Crowdstrike Microsoft yazılım sorunu bağlantısı ne?

Crowdstrike, George Kurtz ve Dmitri Alperovitch tarafından kurulan Teksas merkezli bir firma olup 2019 yılında Nasdaq borsasında halka arz edildi. 2016 yılında ABD Demokratik Ulusal Komitesi'nin bilgisayar ağına yapılan bir ihlali araştırarak dikkat çekti.

Crowdstrike’tan Microsoft ve kriz açıklaması

Crowdstrike CEO'su George Kurtz, yaşanan krizin Windows kaynaklı bir kusurdan kaynaklandığını belirtti. Kurtz, "Crowdstrike, Windows ana bilgisayarları için tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir kusurdan etkilenen müşterilerle aktif olarak çalışmaktadır. Mac ve Linux ana bilgisayarları etkilenmemiştir. Bu bir güvenlik olayı ya da siber saldırı değildir. Sorun tespit edilmiş, izole edilmiş ve bir düzeltme yapılmıştır. Müşterilerimizi en son güncellemeler için destek portalına yönlendiriyoruz ve web sitemizde eksiksiz ve sürekli güncellemeler sunmaya devam edeceğiz. Ayrıca kuruluşların Crowdstrike temsilcileriyle resmi kanallar aracılığıyla iletişim kurduklarından emin olmalarını tavsiye ediyoruz. Ekibimiz Crowdstrike müşterilerinin güvenliğini ve istikrarını sağlamak için tamamen seferber olmuş durumda" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal