Creme Brulee nasıl yapılır? Creme Brulee yapmanın püf noktaları nelerdir? MasterChef Türkiye Creme Brulee tarifi

MasterChef Türkiye 2022 sezonu hız kesmeden devam ediyor. Mehmet, Danilo ve Somer şef birbirinden lezzetli yemekler yarışmacılarla paylaşıyor. Üçlü eleme turu devam ederken şeflerde yarışmacılardan birbirinden farklı yemekler yapmasını istemektedir.Yayınlanan programda şefler yarışmacılardan Creme Brulee yapmasını istedi. Peki, Creme Brulee nasıl yapılır? İşte MasterChef Creme Brulee tarifi…

26.07.2022-12:40 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-12:40) Creme Brulee  nasıl yapılır? Creme Brulee  yapmanın püf noktaları nelerdir? MasterChef Türkiye Creme Brulee  tarifi

2022 sezonu MasterChef Türkiye yarışmasının  son bölümünde şefler yarışmacılardan lazanya yapmasını istedi. Yarışmacılardan lezzetli tarifler yapmaları istenirken en lezzetli yemeği yapan da bir üst tura geçmeye hak kazanmaktadır. Ekran başındaki izleyicileri de Creme Brulee’nin nasıl yapılacağını merak etmektedir. Peki, Creme Brulee  nasıl yapılır? İşte MasterChef Creme Brulee  tarifi…

Creme Brulee nasıl yapılır?

Creme Brulee yapmak isteyenler için malzemeler şu şekildedir:

4 su bardağı krema

1 adet çubuk vanilya veya 1 paket vanilya

6 yumurta sarısı

Yarım su bardağı toz şeker

Esmer şeker

Creme Brulee Tarifi

Creme Brulee yapılışı

Öncelikle yumurtanın beyazını ve sarısını dikkatlice ayırmalısınız. 

Kremayı küçük bir sos tencere içerisinde kaynama derecesine kadar kısık ateşte kaynatmaya başlayınız. kız

Kaynamaya yakın kremayı ocaktan alarak oda sıcaklığında birazcık bekletiniz. Daha sonra ayırdığınız yumurta sarılarını azar azar ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırınız. 

İçerisine vanilya ve şekeri ilave ettikten sonra Creme Brulee  karışımınız hazırlanmış olacaktır.

Hazırladığınız Creme Brulee  karışımını ısıya dayanıklı fırın kapları içerisine eşit bir miktarda paylaştırınız. 

Fırın tepsisinin içerisine en az iki parmak kalınlığında su eklemeniz gerekmektedir. Daha sonra su dolu fırın tepsisi içerisine tek porsiyonluk tatlı kaplarını koyunuz.

Fırınınızı önceden 180 dereceye  ayarlamayı unutmayınız. 180 derecede  ısıtılmış fırın içerisinde yaklaşık 45 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. 

Tatlımızı hafif bir şekilde salladığımızda kenar kısımlarını ayrılmaması durumunda tatlımızın piştiğini anlayabilirsiniz. 

Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine esmer şeker ekleyiniz. 

Daha sonra pürmüz yardımıyla bu şekerleri yaktıktan sonra tatlınız servise hazır olacaktır. 

Şimdiden herkese afiyet olsun. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal