Country Ev Dekorasyonu

Ev dekorasyonunda son dönemlerde sıkça adını duyduğumu country ev dekorasyonudur. Peki country ev dekorasyonu nasıl yapılır?

15.06.2020-16:48 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:43) Country Ev Dekorasyonu

Country tarz evler modern evlere göre farlı dekor ve fonksiyonlara sahiptir. Country ev dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken ve bütünlüğü sağlayıcı bileşenlerin başlıcaları aşağıdaki başlıklarda toplanmıştır:

Doğal Renk Paleti

Country Ev Dekorasyonu için doğadan ilham alan bir renk paleti seçilmelidir; maviler, sarılar ve yeşillikler, country tarzı denen kır evlerinde rahatlamayı teşvik eden yumuşak tonlamayı sağlar.

Klasik Tarz Döşeme

Modern tarz yerine yuvarlak kenarlı ve pelüş döşemeli geleneksel stilleri içeren klasik mobilyalar tercih edilmelidir.

Rahatlık Unsuru

Hem misafirlerin hem de ev sakinlerinin rahat edebileceği konforlu kumaşlar ve malzemeler kullanılarak oluşturulan sıcak ve davetkar bir atmosfer yaratmak önemlidir. Mesela; pamukları havalandırılmış yastıklar, şerit kenarlı minderler ve mobilyalar şık bir kır evinin parçalarıdır.

Eskitilmiş Eşyalardan Dekorasyon

Metal bağlantı parçaları, boyalı ahşap mobilyalar, emaye ve kalaylı sofra takımları gibi akla gelebilecek her detayda eskitilmiş malzemeler kullanmak antika hissi verir ve daha ulaşılabilir bir hava katar.

Çiçek Etkisi

Çoğu kır evi çiçek açmış gibi görünür – duvar kağıtlarından, yemek masaları ve mobilyaların kabartmalarında çiçek içeren romantik desenler ve motifler geleneksel olarak kır evinin genel konseptinde kullanılan doğal renk paletine son derece uyum sağlar.

Giriş Odası – Sundurma Alanı

Dışarda giyilen kıyafetlerin çıkarılarak çamur ve tozun evin içine girmesini engellemek amacıyla, içinde kıyafetlerin asılacağı askılıkların ve çizme, bot gibi büyük ayakkabıların koyulabileceği ayakkabılıkların bulunacağı bir giriş odası oluşturulmalıdır.

Doğal Ayrıntıların Kullanımı

Rustik ahşap banklar, açık kirişler ve hasır sepetler, bir kır evine stil kazandıran dokulardır.
Kabarık yorgan ve yastıklar
El yapımı yorganlar ve yastıkların içleri havalandırılıp kabartılmalıdır. Yatak üzerine katmanlı yatak örtüleri serilmelidir.

Antikalar

Çok parlak ve yeni görünen eşyalar yerine antika ve mat görünümlü eşyalar ile dekor için tercih edilmelidir. Metal levha tabelalar, eski mobilyalar ve antika sanat eserleri gibi çiftlik evlerine uygun eşyaları bulmak için bit pazarlarını ve antikacıları gezmek iyi bir fikirdir.

Peyzaj Düzenlemeleri

Bir peyzaj mimarı gibi çalışılarak peyzaj bitkileri pencerelere, çam ağacından yapılmış odaların içine ya da bir şöminenin etrafına döşenerek doğal güzellikler evin içine taşınabilir.

Ahşap Unsurlar

Country Ev Dekorasyonu denilince ahşap kullanımı bu tasarımın kalbini oluşturur; görünür kirişler, ahşap paneller ve ayraçlar ve orijinal ahşap yer döşeme tahtaları bu dekor stilinin vurucu parçalarıdır.

Birbiriyle Uyumsuz Mobilyalar

Country ev dekorasyonunda birbiri ile uyumlu olmayan mobilyalar kullanılır. Odalardaki eşyalar sanki ayrı ayrı alınıp bir araya getirilmiş gibi görünmelidir ve birbirleriyle şekil olarak değil ama fonksiyonel olarak uyum yakalamış gibi görünmeleri gerektiğini akılda tutmak gerekir.

Pratik Kullanım

Kır tarzı evler tamamen pratiklikle ilgilidir. Bir çiftlik evinde bir amacı olmayan eşyalar bulunmaz. Her eşyanın bir çiftlik tarzı evde olmak için bir nedeni vardır ve her şey kullanılmalıdır; gösteri için hiçbir şey olmamalıdır. İster yemek masasının etrafındaki sandalyeler, ister dağınık aksesuarlar olsun - hiçbir şey gerçek ülke tasarım tarzında yüzeysel olmamalıdır. Nesilden nesile geçmiş gibi görünmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal