Çorum'da Kapora Dolandırıcılığı Operasyonu: 3 Kişi Yakalandı

37 ilde 5 milyon lira haksız kazanç elde eden dolandırıcılar, hızlı bir operasyonda yakalandı.

18.10.2024-12:53 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-12:53) Çorum'da Kapora Dolandırıcılığı Operasyonu: 3 Kişi Yakalandı

Çorum Merkezli Dolandırıcılık Hakkında Detaylar

Son günlerde artan dolandırıcılık vakalarına karşı harekete geçen Çorum İl Emniyet Müdürlüğü, kapora dolandırıcılığı şüphesiyle 3 kişiyi gözaltına aldı. Üç ay süren araştırmalar sonucunda, 37 ilde 405 kişinin dolandırıldığı ortaya çıktı.

Dolandırıcıların Yöntemi

Şüphelilerin, otomobil ilanlarını kopyalayarak daha düşük fiyatlarla sahte satış ilanları oluşturduğu ve bu ilanlar üzerinden çeşitli miktarlarda kapora topladığı belirlendi. Dolandırılan kişilerin bankalarına yaptıkları ödemeler sonrasında, izlerini kaybettirdikleri tespit edildi.

Yakalanma Süreci

İstanbul ve Hatay’da düzenlenen eş zamanlı operasyon ile iki kişinin İstanbul’da, bir kişinin ise Hatay’da yakalandığı bildirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, işlem yapılmak üzere Çorum İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Adli Süreç Başladı

Emniyet işlemleri tamamlanan şüpheliler, Çorum Adliyesi'ne sevk edildi. Operasyonun detaylarına ait görüntüler, şüphelilerin evlerine sabah saatlerinde yapılan baskınları gözler önüne serdi.

Bu gelişme, Türkiye genelindeki dolandırıcılıkla mücadele çabalarının ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal