Çorum'da Kadınların CNC Operatörlüğüyle Dünyayı Şaşırtıyor

Çorum'da 7 kadın, 'Ezber Bozan Kadınlar Projesi' sayesinde CNC operatörlüğü yaparak üretimde fark yaratıyor.

23.10.2024-17:26 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-17:26) Çorum'da Kadınların CNC Operatörlüğüyle Dünyayı Şaşırtıyor

Çorum'un Yenilikçi Projesi: Ezber Bozan Kadınlar

Çorum'da 30 yıldır makine parçaları üreten YAĞMAKSAN AŞ bünyesinde başlatılan "Ezber Bozan Kadınlar Projesi" ile kadınların teknik alanlarda da başarılı olabileceği kanıtlanıyor. Bu projede, CNC freze/torna eğitimi alan 7 kadın, yüksek hassasiyetli parçaların üretimi için tezgah başında çalışmaya başladı.

Uluslararası İhraç ve Eğitim

Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren YAĞMAKSAN AŞ, havacılık, raylı sistem ve enerji gibi 7 sektörde yaklaşık 4 bin kritik parçayı Almanya, Fransa, İsveç, İsviçre, Meksika, Brezilya, Kanada ve ABD'ye ihraç ediyor. Şirket, teknik eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Çorum Belediyesi Kariyer ve İş Merkezi (ÇOKİŞ) ve Tezmaksan Akademi işbirliği ile kadınlara yönelik eğitim programları düzenliyor.

Kadınların Başarısının Arkasındaki Güç

Proje kapsamında 10 kadın kursiyere 2 hafta süren eğitim verilirken, eğitimi başarıyla tamamlayan 9 kursiyerden 7'si YAĞMAKSAN'da işe girdi. 28-40 yaş aralığında olan bu kadınlar, şirketin üretim kalitesini artırmak için çalışıyor.

Şirketin Yönetiminden Açıklama

YAĞMAKSAN'ın yönetim kurulu üyesi Ebru Gül Çömüz, kadınların detaycılık ve titizlik ile üretimde kalitenin artmasını sağladığını belirtirken, "Kadınların sanayideki yerini görmek, genç kızlarımıza ilham kaynağı olmasını sağlamak bizi mutlu ediyor" dedi. Ayrıca, iş geliştirme yöneticisi Mehmet Alp Başnur, kadın operatörlerin işe başlamasıyla üretim düzeninin önemli ölçüde düzeldiğini ifade etti.

Kişisel Deneyimler ve Destek

Bilgisayar programlama bölümünden mezun 36 yaşındaki Hatice Dincelir, YAĞMAKSAN'da çalışmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Kadın isterse her şeyi başarır. Kendine güvenirse her zorluğun üstesinden gelebilir" sözleriyle motivasyonunu paylaştı.

Ezber Bozan Kadınlar Projesi, hem üretimde hem de toplumsal cinsiyet eşitliği açısından önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Bu proje, kadınların teknik işlerde başarısını kanıtlamakla kalmayıp, aynı zamanda sanayideki kadın rol modellerinin artmasına zemin hazırlıyor.

Çorum'da

Çorum'da "Ezber Bozan Kadınlar Projesi" kapsamında CNC freze/torna eğitimi aldıktan sonra işe başlayan 7 kadın, kadınların teknik işlerde de başarılı olacağını ispatlamak istiyor. Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 30 yıldır üretim yapan YAĞMAKSAN AŞ, havacılık, raylı sistem, enerji sektörü gibi 7 ana sektör için ürettiği yaklaşık 4 bin kritik parçayı Almanya, Fransa, İsveç, İsviçre, Meksika, Brezilya, Kanada ve Amerika'ya ihraç ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal