Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, Coronavirüsünden korunmak için tüketilmesi gereken besinler hakkında önemli bilgiler paylaştı.
CORONAVİRÜSÜNDEN KORUNMAK İÇİN HANGİ BİTKİLER TÜKETİLMELİ?
Çinlilerin, geleneksel Çin ilacında kullanılan bitkiler üzerine yapmış olduğu bir çalışmanın dikkatini çektiğini ifade eden Prof. Dr. Yeşilada, “Çinlilerin listesinde yer alan bitkisel 13 bileşik arasında iki fenolik madde (flavonol); kaempferol ve kersetin yüksek etkili olarak belirlenmiş. Bu çalışmada 15 bitkisel etken maddenin etkisi de kenetlenme modeli ile incelenmiş. En kuvvetli etki sırasıyla şunlardır: kaempferol> kersetin> luteolin> demetoksikurkumin> oleuropein gibi fenolik bileşiklerde gözlemlenmiş,” dedi. Peki, bu bileşikler hangi bitkilerde bulunur? İşte detaylar…
İŞTE O LİSTE
Kaempferol içerenler: Lahana, brokoli, ıspanak, dereotu.
Kersetin içerenler: Dereotu, soğan, kekik, rezene, acı biber
Luteolin içerenler: Zeytin yaprağı, acı biber, pırasa
Demetoksikurkumin içeren: Zerdeçal
Oleuropein içeren: Zeytin yaprağı.