Dünya çapında ismini duyuran kebabın bir çeşidi olan çöp şiş tarifi bugünün araştırılan konuları arasında yer alıyor. Birçok kez MasterChef adlı yarışmada da yapılan çöp şişi evde yapmak da oldukça basittir.
En güzel ve lezzetli çöp şiş nasıl yapılır?
Malzemeleri
- 200 gram bonfile
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Yapılışı
- 200 gram bonfilenizi alarak bir bıçak yardımıyla kuşbaşı denilen şekilde doğrayın.
- Bir kaba zeytinyağı ve diğer tüm baharatları ekleyin ve karıştırın.
- Ardından kuşbaşı olarak doğradığınız etleri kabın içerisine alın ve bu karışımla etlerinizi iyice harmanlayın.
- Daha sonra etlerinizi aralarında boşluk kalmayacak şekilde şişin yarısına kadar dizin.
- Çöp şişlerinizi, önceden ısıtılmış döküm ya da ızgara tavanıza alın ve her tarafı eşit olacak şekilde pişirin.
- Piştikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.
Pişirme önerisi
Orijinal çöp şiş tadını yakalamak istiyorsanız, çöp şişlerinize kuyruk yağı ekleyerek pişirebilirsiniz.
Püf noktaları nelerdir?
Etinizin tabiri caizse lokum gibi olmasını istiyorsanız, önceden marine etmeniz gerekmektedir. Derin bir kaba alacağınız 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve istediğiniz baharatları ekleyerek etinizi bu sosa bulayın ve daha sonra dinlenmesi üzerine 3 saat kadar buzdolabına kaldırın.