19.03.2022-14:00 (Son Güncelleme:19.03.2022-14:22)


1

1 çorba kaşığı bal yemeğin acısını alıyor

1 çorba kaşığı bal yemeğin acısını alıyor

En tatlı besinlerden biri olan bal, acılı yemeklerin tadını bastıran bir malzemedir. Eğer yemeğiniz ciddi derecede acı oldu ise yemek pişerken tencereye 1 çorba kaşığı bal ilave edebilirsiniz. Eğer yemeğiniz etliyse, ocağın altını kapatmadan önce bal ekleyip etlere hem tatlı bir aroma hem de sos kıvamı katın.



2

Acı olan yemeğin yardımına havuç koşuyor

Acı olan yemeğin yardımına havuç koşuyor

İçeriğinde şeker bulunduran havuç, yemekteki fazla acıyı almaktadır. Bir dilim havuç ile bu sorundan kurtulabilirsiniz.



3

Yemeğin acısını ne alır?

Yemeğin acısını ne alır?

Bu yöntemi terbiyeli ve yoğurt soslu yemeklerde kullanabilirsiniz. Yemeği kurtaran faktörlerden biri olan sıvı kremayı yemeğe yavaş yavaş eklediğinizde yemeğinizi kurtarmış olacaksınız.



4

Limon suyu acılı yemeğin kurtarıcısı!

Limon suyu acılı yemeğin kurtarıcısı!

Acı almada tatlı aromalar katar ekşi aromalarda etkilidir. Limon suyu acılı yemeklerin suyundaki acılığı ortadan kaldıran bir özelliğe sahiptir. Yemeğinizin miktarına göre ortalama yarım fincan limon suyu ilave edebilirsiniz. Fakat unutmamanız gereken şey limon kurtarıcınız olabilir fakat limonun ekşi aroması her tarif için uygun olmayabilir.



5

Hem tuzunu hem acısını alıyor

Hem tuzunu hem acısını alıyor

Yemeğin tuzunu ve acısını alan patates, tüm yemekler için uygundur. Bir orta boy patatesin kabuklarını soyup tencerenin içine atın. Bu yöntem ile yemeğinizi fazla acıdan kurtarmış olacaksınız.



6

1 fincan pirinç yemeğinizi kurtarabilir

1 fincan pirinç yemeğinizi kurtarabilir

Yemeği kurtaran diğer bir kahraman ise pirinçtir. 1 fincan pirinci sıcak su içinde bekletin ardından da çorba ya da sulu yemeklere ilave edin.



7

Sıvı yağ yemeğin acısını alır mı?

Sıvı yağ yemeğin acısını alır mı?

Eğer yemeğinizin çok acı bir tadı var ise bir fincan sıvı yağı tencereye ekleyin. Yağ, yemeğin yüzüne doğru çıktığında acılı aromayı da beraberinde getirir işte o zaman bir kepçe yardımı ile yüzeyden yağı alın bu sayede acıdan da kurtulmuş olursunuz.



8

Sıcak suyla yemeğin acısını dengeleyebilirsiniz!

Sıcak suyla yemeğin acısını dengeleyebilirsiniz!

Eğer yemeğiniz sulu ve salçalı ise acıyı da biraz fazla kaçırdığınızı düşünüyorsanız o zaman 1 kepçe su alarak bu aldığınız suyu 1 kepçe sıcak su ile değiştirmelisiniz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR