16.03.2022-11:14 (Son Güncelleme:16.03.2022-12:22)


1

Eksiyi Artıya Çevir

Eksiyi Artıya Çevir

Uzmana göre, bazı tatsız anları dile getirerek, onu değersizleştiriyoruz. Bütün duygular içindeyken bu durum çok daha zor hale geliyor. Duygularını bir sır gibi saklarsın. Sadece sen bildiğin sürece, bu büyük bir sır. Ama başka biri bunu öğrendiğinde, otomatik olarak çok önemli olmayan bir sır haline geliyor. Bunun için, psikolojimize yük olan şeyleri içimizden tutmaktansa paylaşmak en doğru olanıdır. Aynı zamanda, durumla ilgili geri bildirim ve analiz alırsınız. Ve bu, sorunların tekrarlanmasını önlemeye yardımcı olacak ve bir şeyi düzeltmeyi mümkün kılacaktır. Psikoterapist, Nadya Smolarek, her şey söylenip analiz edildikten sonra, mevcut durumdaki artıları bulma zamanının geldiğini belirterek şunları söylüyor: "Bu çok faydalı bir beceridir. Her şeyi artıya çevirmek gerek. Örneğin, kovulduysanız, her zaman hayal ettiğiniz şeyi yapabilirsiniz. Üzücü ama oldu. Uzun süredir ertelenen bir kitabı okumanın ya da en sevdiğiniz dizinin yeni sezonunu izlemenin zamanı geldi.” Smolarek, herhangi bir olumsuz deneyimi, birçok yararlı şey öğrenebileceğiniz bir ders olarak düşünmenizi önerir. Psikoterapiste göre, genellikle ilk başta bize korkunç bir başarısızlık gibi görünen bir şey olur ve sonra bunu minnetle hatırlarız ve bizden daha akıllı olduğu için hayata teşekkür ederiz.



2

Kaybetmeyi Öğrenmeliyiz

Kaybetmeyi Öğrenmeliyiz

Uzmanlar, birçok sorun ve endişenin çocukluktan geriye gittiğini hatırlatıyor. Çocuk psikoloğu Elena Buryevaya, “Ailenin ve evin duvarlarının, çocuk için başarısızlıklarını güvenli ve kabullenici bir alanda yaşayabileceği bir eğitim üssü olması önemlidir” diyor. Buryevaya, er ya da geç her insanın hayatta başarısızlık ve başarısızlıkla karşılaşacağını vurguluyor. Çocuk, akranları ve ebeveynleri ile oyunlarda ilk yenilgiyi kabul etmeyi öğrenir. Üstelik yetişkinler, ağlamadığı sürece her zaman bebeğe boyun eğmek zorunda değildir. Küçük kişiye sadece kazanma değil, aynı zamanda kaybetme fırsatı vermek gerektiğini belirterek şunları söylüyor:.



3

“Her şeyi sürekli düzelterek, çocuğunuza olumsuz bir durumla nasıl başa çıkacağını öğrenme şansı vermiyorsunuz. Ve olumsuz bir sonuçla ilk karşılaştığında, tepkisi tahmin edilemez olabilir. Öneğin, bir bebek güçlü bir şekilde çığlık atacak, başkalarını şaşkına çevirecek ya da nevroza yol açacak strese girecek."



4

Kabullenmek, Çözüme Giden Yoldur

Kabullenmek, Çözüme Giden Yoldur

Çocuk psikoterapisti, başarısızlık durumunda çocuğun duygularını göz ardı etmemenin önemli olduğuna inanır. "Ona söyle…" Üzgünsün ... "," Kızgınsın ... "," Kırgınsın ... "," Hayal kırıklığına uğradın... " , orada ol, "- gibi komutlar insanı içindeki sorun yumağından çıkarıyor.



5

Uzmanlara göre, bu doğru olmadığı için "asıl olan zafer değil, katılımdır" demeye değmez. Maşka bir şeyin yayınlanmasını tavsiye ediyorlar. Uzmanlar, rekabeti bir deneyim olarak nitelendiriyorlar. Ve sonuç, zayıf noktaların, bilgi boşluklarının, bazı bitmemiş anların olduğu bir ipucudur. Sonuç olarak, çocuk neyin üzerinde çalışılması gerektiğini bilir. Ve ebeveynlerin, oğulların ve kızların başarılarının kendi önemlerini artırmayı amaçlamaması gerektiğini hatırlamaları önemlidir.



6



7



8

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR