Çocuklar Filistin İçin Resim Yaparak İsyan Ettiler

Kırşehir, Nevşehir ve Sivas'ta çocuklar, "Filistin İçin Sen de Çiz" etkinliğinde İsrail'in saldırılarını protesto etti.

05.10.2024-14:51 - (Son Güncelleme: 05.10.2024-14:59) Çocuklar Filistin İçin Resim Yaparak İsyan Ettiler

Çocuklardan Filistin'e Destek Etkinliği

Kırşehir, Nevşehir ve Sivas'ta düzenlenen "Filistin İçin Sen de Çiz" etkinliğinde çocuklar, İsrail'in saldırılarını protesto etti.

Kırşehir'de Duygusal Anlar

Kırşehir Kudüs Platformu ve Yetim Vakfı tarafından Kırşehir’in Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar metrelerce uzunluğundaki rulo kağıtlara duygu ve düşüncelerini yazıp resimler yaptı. Etkinlikte katılımcılar adına konuşan İhsan Buğday, "Yaşanan saldırılar sonucu pek çok çocuk hayatını kaybetti. Tüm çocukların temel haklarından mahrum kaldığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu sebeple, Filistinli çocuklara daha güçlü bir destek vermemiz gerekiyor," şeklinde belirtti.

Nevşehir'de Umut Dolu Fırçalar

Nevşehir'de ise Yetim Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfı ve İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından Tarık Kesekçi Parkı'nda benzer bir etkinlik düzenlendi. Katılımcılar, yere serilen brandada pastel ve sulu boyalarla resim yaptı. Arzu Taşkın etkinlikte yaptığı konuşmada, "Filistin, sürekli tehdit altında bulunan ve hayatı boyunca zorbalıkla yaşamaya çalışan çocukların ülkesidir. Bizler seslerini duyurmak için buradayız ve bu zulme karşı asla susmayacağız," dedi.

Sivas'ta Birlik ve Dayanışma

Sivas'ta Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte çocuklar, aileleriyle birlikte tuval üzerine resim yaptı. İHH Hafik Gençlik Kolu Başkanı Ayhan Çiftçi, "İsrail'in işgaline maruz kalan Gazze, tarihin en acı soykırımlarından birine tanıklık ediyor. Bu durumu asla unutmayacağımızı belirtmek istiyorum," ifadelerini kullandı.

Etkinlikler, çocukların sanatsal yetenekleriyle birlikte Filistinli çocukların acılarına dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Kırşehir'de çocuklar,

Kırşehir'de çocuklar, "Filistin İçin Sen de Çiz" etkinliğinde İsrail'i protesto etti. Kırşehir Kudüs Platformu ve Yetim Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte, Cacabey Meydanı'nda yere serilen metrelerce uzunluğundaki rulo kağıtlara çocuklar duygularını yazdı, resim çizip boyadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal