Çocuğunuza Bu Testi Mutlaka Uygulayın: Otizmi Ortaya Çıkarıyor!

Çocuklarda meydana gelen bazı hastalıklar oluşmadan önce belirti göstermeye başlar. Özellikle son yıllarda artan otizm, çocuk gözlemlenerek erkenden fark edilebilir ve tedavi geç kalmadan başlar. Peki çocuklarda otizm nasıl anlaşılır? İşte detaylar

10.06.2017-14:52 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-11:34)

Çocuğunuz üzerinde bazı rahatsızlıklar oluşmadan önce ibareleri kendilerini belli etmektedir. Özellikle davranış biçimleri gözlendiğinde bu ibareleri çok iyi anlayacağınız gibi erken teşhis imkanı da bulabilir ve erken tedaviyle hastalığın ilerlemesinin önüne geçilebilir. 

OTİZM ÇOCUKLARDA NASIL FARK EDİLİR?

Özellikle otizm teşhisinin erken konulmasındaki en büyük etkenin ebeveynlerin çocukları üzerinde yaptıkları gözlemlerden ibaret olduğunu belirte uzmanlar bu konu hakkında çocukların televizyon izlerlerken edindiği davranış biçimlerinden ve tepkilerinden bu rahatsızlığın tanısının konulabileceğini belirtiyorlar.

GÖZ TEMASI KURMUYORSA DİKKAT!

Çocuklara iki yaşından önce kesinlikle televizyon izlettirmeyin, cep telefonu ve tabletle zaman geçirmelerine izin vermemeniz gerekiyor. Özellikle çocuklar bu elektronik aletlere odaklandıklarında onlara seslenilse de bu çağrılara cevap vermeyeceklerdir. Bu elektronik eşyalar ellerinden alındıklarında otizm rahatsızlığı olmayan çocuklar günlük hayata daha çabuk adapte olurlarken otizm rahatsızlığı olan çocuklar ise televizyon kapandığı zaman bile yeterli bir tepki vermez, göz teması kurmaz, oyun başlatmaz, işaret etmez, anne ve babasının ilgisini çekmeye çalışmaz. İlgisiz halleri devam eder. İşte anne babalar bu belirtiyi kesinlikle kaçırmamalı. Eğer çocuk, televizyon kapandıktan sonra da etrafındakilerle iletişim kurmuyorsa mutlaka bir uzmana görünmek gerekiyor. Bunun yanı sıra genel olarak çocuklar 1,5-2 yaşları arasındaki çocuk göz teması kurmuyorsa ve sosyal yaşama dahil olmuyorsa bir uzmana görünmeniz daha sağlıklı olacaktır.

YORUM YAZ..
Modal