Çocuğu olanlar 1.000 TL’yi kapacak! İlkokul ortaokul fark etmez

Mart ayı destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Bu defa şans çocuğu olan vatandaşların yüzlere gülecek! Farklı kademede eğitim gören çocuklara 1.000 TL yardım desteği sağlanacak.

21.03.2024-12:07 - (Son Güncelleme: 21.03.2024-12:07) Çocuğu olanlar 1.000 TL’yi kapacak! İlkokul ortaokul fark etmez

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destek ödemelerine her gün bir yenisi ekleniyor. Özellikle ilkokul, ortaokul lise ve üniversite öğrencilerinin eğitim hayatlarına katkıda bulunabilmek amacıyla hem Bakanlıklar hem de Belediyeler tarafından birçok farklı çalışmaya imza atılıyor. Böylelikle eğitim kademesi fark etmeksizin birçok öğrenci, eğitim hayatında cep harçlığını belediyelerden ve bakanlıklardan alabiliyor.Sunulan destek ödemelerinde her gün bir yenisi eklenirken, bu defa öğrencilere yönelik yeni bir destek ödemesi bir Büyükşehir Belediyesinden geldi. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine sağlanacak olan destek ödemesi; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından duyuruldu. Öğrenciler aylık 1.000 TL sürekli olarak ödeme alabilecekler. 

Çocuğu olanlar 1.000 TL’yi kapacak! İlkokul ortaokul fark etmez

Kocaeli Belediyesi’nden 1000 TL destek ödemesi sağlanacak

Bu defa bakanlıkların yanı sıra bir Büyükşehir Belediyesinden müjdeli haber duyuruldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her ay düzenli olarak ilkokul ve ortaokul öğrencilerine destek olabilmek amacıyla 1.000 TL ödeme yapacağını paylaştı. Dar gelirli, geçim sıkıntısı yaşayan hanelerde bulunan 10.000 öğrenciye sunulacak olan bu destek ödemesi içim Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne eksiksiz başvuruların iletilmesi gerekiyor. İletilen başvurular değerlendirildikten sonra aylık olarak 1.000 TL ödemeler yatırılmaya başlanacak.

Belediyelerden tek tek yardım ödemesi yapılıyor

Bakanlıklara ek olarak birçok Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi ’de sosyal yardım ödemelerini tek tek paylaşmaya devam ediyor. Özellikle belediyelerin resmi sayfası ve sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan destek ödemeleri için start verilmiş durumda. Her ay düzenli olarak yapılacak nakit desteklere başvurular ise büyükşehir belediyeleri ya da ilçe belediyeleri üzerinden oluyor. Dar gelirli vatandaşlar ve ihtiyaç sahipleri sunulacak olan bu yardımlardan faydalanabiliyor. 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal