Cleveland’da Gezilecek Modern Mekanlar

Konumu ve zengin topraklarıyla oldukça stratejik bir yer olan Cleveland turistler için gezilecek modern mekanlarıyla göz kamaştırıyor. Peki Cleveland’da gezilecek modern mekanlar nereler? İşte detaylar…

16.06.2020-15:44 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-15:38) Cleveland’da Gezilecek Modern Mekanlar

Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzey bölgesinde yer alan 50 eyaletten biri olan Ohio, Columbus başkentiyle bilinmekte; 383.000 nüfuslu Cleveland şehriyle ön plana çıkmaktadır. Bazı kesimlerinde suç yoğunluğu olduğu bilinen bu şehir, ayrıca en iyi müzik orkestraları ile zıtlığın muhteşem buluşmasına ahenk kazandırmıştır. Jeopolitik konumu ve zengin toprakları ile oldukça önemli olan bu kente gelin yakından bakalım.

1. OLD ARCADE

Viktorya Dönemi’nden kaldığı bilinen 9 katlı, muhteşem bir mimariye sahip bu eser alışveriş merkezi olarak Cleveland caddelerini şenlendirmektedir. Yaklaşık 300 metrelik balkonlardan oluşmakta ve tavanındaki camıyla saatlerin durduğu alışveriş merkezlerine nazaran gökyüzüne açılan bir merkez olarak ilgi görmektedir. Alışveriş merkezlerinde stratejik olarak pencerelerin nadir kullanılması hepimizin bildiği bir gerçektir. Bu alışveriş merkezinde göz göre göre saatlerinizi ve paralarınızı harcayabilirsiniz bizden söylemesi.

2. CLEVELAND ORCHESTRA AT SEVERANCE HALL

E biraz da kulağım şenlensin dediğinizi duyar gibiyim. İşte tüm müzik severlerin buluşma noktası: Cleveland Orchestra at Severance Hall. Yumuşacık yastıkları ve koltukları ile hem gözleriniz hem de kulaklarınız, huzur içinde bayram sevinci yaşayacak. Senfonik ve akustik başta olmak üzere seslendirilen tüm şarkılarla sizi “keşke sesim güzel olsaydı” bohemine sürükleyecek muazzam bir yapı burası. Cleveland’ın özel korosunun olduğu vakitlere denk gelirseniz, şans yıldızınız sizinle demektir. Şansıma hiç güvenmem, garanticiyim derseniz de Noel programı için düzenlenen etkinliğe mutlaka katılmalısınız. Tabii önce bilet ve rezervasyon işlemlerine, koşun!

3. ROCK AND ROLL HALF OF FAME

Rock müziğin asi gençleri ve henüz içindeki asiyi çıkaramamış pamuk kalpliler, sizleri sesinizin kısılacağı mekana doğru alalım. Hatırlatmakta fayda var, arkadaşlar burası müze, içinizden bağırmak zorunda kalabilirsiniz. Müze içerisinde Rock müziğine gönül vermiş Michael Jackson, Pink Floyd, Bob Dylan, Johnny Cash, The Doors ve Bob Marley gibi dev ünlülerin eşyalarını, müziklerinin görsel şölenle birleştirilmiş yansımalarını bulabilir, duygusallıktan yerlere çökebilirsiniz. E tüm Rock severlerin, asiliğinin yanında yumuşacık kalpleri olduğunu da unutmayalım (bknz. Üstteki sanatçılar). Şimdiden heyecanlanmış gibisiniz, o zaman marş marş!

4. CLEVELAND HISTORY CENTER

Buraya kadar gelmişken, Cleveland tarihini yerinde öğrenmeden gitmek olmaz. Müze içerisinde Asya ve Mısır mimarisinin dikkat çektiği söylenebilir. Dünyanın her bir kıtasından toplanıp, sergilenmeye başlayan yaklaşık 60.000’den fazla eserin kalıcı evi olan bu müze, yaklaşık 2-3 saatlik bir zaman zarfında layığıyla gezilebilir. 2-3 saat ile yetinmeyip, müzenin eşsiz tarihi dokularında kaybolacak; saat düşmanlarını da görüyorum aranızda. Müze içerisinde Empresyonizm akımının kalıntılarını görmek oldukça mümkün. Müzeye giriş ücretsiz olmakla beraber; bazı özel odaların girişi için ücret talep edilmektedir. Oraya kadar gitmişken, buraya da gidelim ne olacak diyenler ve meraktan gözüne uyku girmeyecek tüm ziyaretçiler Cleveland History Center’e bekleniyorsunuz haberiniz olsun. Elçiye zeval olmaz!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal