Çıtır Poşe Yumurta Tarifi

Yumurtayı çıtır çıtır yiyeceksiniz. Kahvaltılarınıza renk katacak olan bu tarif, sizi tok tutacak.

01.02.2020-09:05 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-08:44)

Sizi tok tutacak yeni bir lezzet, sıcacık servis edilen çıtır yumurta tarifi

Çıtır Poşe Yumurta Tarifi

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 tatlı kaşığı tuz

4 adet yumurta (1 tanesi kasede çırpılacak)

1 su bardağı un

2 dal taze biberiye1 su bardağı ekmek kırıntısı2 litre su (kaynatmak için)

Çıtır Poşe Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerenin içerisinde su koyun ve kaynatın.

Kaynayan suyun içerisine sirke ve tuzu ekleyin.

Tenceredeki suyu kaşık yardımıyla karıştırın ve bir girdap oluşturun.

Yumurtalardan birini kaseye kırın ve girdap oluşturduğunuz suyun içerisine yavaşça bırakın.

Yaklaşık 3 dakika kadar pişirin ve suyunu süzdürerek tencereden alın.

Pişirdiğiniz poşe yumurtayı önce una bulayın sonra bir adet çırptığınız yumurtaya bulayın.

Son olarak taze biberiye ile ekmek kırıntılarını bir kasede karıştırın. Un ve yumurtaya buladığınız poşe yumurtaları ekmek kırıntısına bulayın ve yağda 2 dakika arkalı önlü altın rengi olacak şekilde kızartın.

Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal