Bu lezzetli ve pratik yemeğin tarifini öğrenmek için haberimizin detaylarına göz atın. Fırındaki çıtır çıtır karnabaharı çocuklar çok seviyor. Karnabaharın alışılmışın dışında çıtır haline bayılacaksınız.
MALZEMELER
Bir adet küçük boy karnabahar
2 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Toz biber
Tuz
YAPILIŞI
İlk olarak karnabaharı çiçeklerine ayırın ve yıkayın. Ardından çiçeklere ayırdğınız karnabaharları kaynar suda 15 dakika haşlayın ve süzün. Sarımsakları havanda ezin. Teflon tavada tereyağını eritin ve içine sarımsaklar ve baharatları ilave edip bir iki dakika kısık ateşte çevirin, ocaktan alın. Hazırladığınız bu sosu karnabaharla harmanlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karnabaharları tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Yoğurtlu mayonezli sosla servis ederek yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.