Churro tatlısını sevenler için çıtır çıtır bir tarifimiz var. İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır churro tatlısı yapmak için içeriğimize göz atın.
HAMURU İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı su
- 2 adet küçük boy yumurta
- 60 gram tereyağı (yaklaşık 2 yemek kaşığı)
- 1/2 çay kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
SÜSLEMEK İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 90 gram bitter çikolata
YAPIMI
- Su, tereyağı ve tuzu küçük bir tencereye koyarak tereyağını kısık ateşte eritin.
- Unu ekleyerek topaklanmamasını sağlayın.
- Hamuru ocaktan aldıktan sonra hamurun soğumasını bekleyin. Hamur ılık olduğunda teker teker yumurtaları ilave edin.
- Tatlıları ayçiçek yağı ile kızartmaya başlayın.
- Ucu tırtıklı bir sıkma poşeti ile teker teker kızgın yağa sıkın.
- Renk almaya başladığında ocaktan alın.
- Bitter çikolataları benmari usulü eritin.
- Sıcak olan tatlıları şekerle kapladıktan sonra bitter çikolataya değdirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.