Çinli otomobil ithalatı için önemli karar: Gümrük vergisi düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı

Çin menşeili otomobil ithalatında, yatırım teşvik belgesi kapsamında gümrük muafiyetinden yararlananlar için ek mali yükümlülük olmayacağına dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

05.07.2024-12:07 - (Son Güncelleme: 05.07.2024-17:39) Çinli otomobil ithalatı için önemli karar: Gümrük vergisi düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanı tarafından haziran ayında yapılan bir kararla, Çin'den ithal edilen içten yanmalı ve hibrit binek otomobillere ilişkin ilave gümrük vergisi uygulamasında önemli bir değişiklik gerçekleştirildi. 

O otomobiller vergiden muaf olacak

İnternethaber’de yer alan habere göre; Yeni düzenleme, yatırım teşvik belgesi sahibi olan şirketlerin bu otomobilleri ithal ederken gümrük vergisi ödemekten muaf olacaklarını belirtiyor.

Çinli otomobil ithalatı için önemli karar: Gümrük vergisi düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı

Önceden, Çin menşeli bu otomobillere yüzde 40'ı aşan oranlarda ilave gümrük vergisi uygulaması mevcuttu. Ancak yeni düzenleme ile birlikte, yatırım teşvik belgesi sahibi olanlar bu vergiyi ödemek zorunda kalmayacaklar. 

Bu düzenleme ile Türkiye'de yatırım yapmış olan şirketlerin, ithal ettikleri otomobiller üzerindeki mali yüklerinin azaltılması hedefleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal