Çinli otomobil devi duyurdu: Türkiye’de uygun fiyata yüksek kalite SUV üretilecek

Çinli otomobil şirketi Shineray Group bünyesinde bulunan İtalyan markası SWM Motor, başvurularını tamamlayarak yakında Türkiye’de fabrika açacak. İşte detaylar…

08.07.2024-09:50 - (Son Güncelleme: 08.07.2024-14:57) Çinli otomobil devi duyurdu: Türkiye’de uygun fiyata yüksek kalite SUV üretilecek

Türkiye’deki otomobil piyasasını yakından etkileyecek bir gelişme yaşandı. Çinli otomobil şirketi Shineray Group bünyesinde bulunan İtalyan markası SWM Motor, Türkiye’de fabrika açmak için gerekli başvurularını tamamladı. 

Çinli marka Türkiye’ye geliyor

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; SWM Motor, 2023 yılı sonunda giriş yaptığı Türkiye pazarını global büyüme stratejisinin merkezlerinden biri olarak belirledi. Şirket, Türkiye'de üretim yapmak için başvuruda bulundu ve bu girişimle birlikte agresif büyüme stratejisini yeni bir seviyeye taşımayı hedefliyor.

Çinli otomobil devi duyurdu: Türkiye’de uygun fiyata yüksek kalite SUV üretilecek

Yıllık 50 bin araç üretilecek

ATMO Group'tan yapılan açıklamaya göre, SWM Motor kısa süre önce Türkiye pazarına G01, G01F, G03F ve elektrikli hafif ticari X30L EV modelleriyle giriş yaptı. Haziran ayı itibarıyla ürün gamını G05 isimli yeni D-SUV modeliyle genişleten SWM Motor Türkiye, yıllık 50 binden fazla üretim kapasitesine sahip bir tesis üzerinde çalıştıklarını belirtti.

ATMO Group Üst Yöneticisi (CEO) Anton Chernov, Türkiye'deki yatırımlara olan ilgilerini vurgulayarak, "Türkiye'de çalışan sayımız geçen yıla göre iki katına çıktı. Gelirimiz her yıl artıyor ve gelişim için uzun vadeli bir planımız var. Türkiye'deki üretim tesisi, hem yerel pazarın ihtiyaçlarını karşılayacak hem de Balkan ülkeleri ve AB bölgesindeki diğer pazarlara ihracata odaklanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yatırım projemiz hakkındaki nihai karar, devletten sağlanan destek tedbirlerine bağlı olacaktır." dedi.

Chernov, Türkiye'de modern hibrit ve elektrikli araçların yanı sıra bir dizi ticari aracın üretimini gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Türkiye, uzun vadeli iş geliştirme potansiyeline sahip

SWM Türkiye Ticari Direktörü Burak Azmanoğlu, markaya olan yoğun ilgiyi vurgulayarak, "Son dönemdeki yasal düzenlemelerdeki değişikliklerle birlikte mevcut iş modelimizi, yerel üretim seçeneklerini de içerecek şekilde gözden geçirmeye başladık. Türkiye, uzun vadeli iş geliştirme açısından yüksek potansiyele sahip bir bölge. Profesyonel ve güçlü bir bayi ağı kurduk ve yeni ortaklar katılmaya devam ediyor. Satış sonrası hizmetler ve yedek parça tedarikinde genişleyen bayi ağımızla müşterilerimizi destekliyoruz. Türkiye genelinde ilk parti gelen araçlarımız yollarda ve ilk müşterilerin yorumları çok olumlu oldu. Amacımız, Türk müşterilere yüksek kaliteli SUV modellerini uygun fiyatlarla sunmaya devam etmek ve Türkiye'deki operasyonlarımızın gelişimine yatırım yapmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal