Acaba kız mı, erkek mi? Cinsiyet hesaplama denince pek çoğumuzun aklına çin takvimi gelir Bu yazıyı hazırlamamızdaki ana sebep Çin Takvimiyle Cinsiyet hesaplamanın nasıl yapıldığını öğrenmeniz ve her ne kadar bilimsel olmasa da bu yöntemi anlamanıza fayda sağlamaktır. İşte merak edilenler...
Çin takviminin tarihi çok eski, kaynaklara göre yaklaşık 700 yıl önce hazırlanan çin takvimi doğmamış bebeğin cinsiyetini belirlemede diğer milletlerin de itibar ettiği bir yöntem. Öyle ki, günümüzde pek çok dilde otomatik hesaplayıcısını bile yapmışlar!
Çin takvimi 2018 gerçekten doğruya yakın sonuçlar veriyor. Çin takvimi annenin hamile kaldığı yaşıile yine hamile kaldığı ayı baz olarak tahmini bir sonuç veriyor. Yani etrafımda hamile olan ve doğum yapmış pek çok kişiye sorduğumda, gerçekten sonucun çin takvimi ile aynı olduğunu ifade ediyorlar.
ÇİN TAKVİMİ İLE CİNSİYET NASIL BELİRLENİR?
Çin takvimine göre; hamile kaldığınız yaşınız ile hamile kaldığınız ayın kesiştiği kutucukta yazan cinsiyet bebeğinizin tahmini cinsiyetini veriyor. Aşağıdaki tabloyu kullanarak çin takvimine göre cinsiyet planlaması yapılabilir.
Ancak bazı kaynaklar hesaplama esnasında yaşınızın miladi takvime göre olan yaşınız değil de Çin takvimi ile hesaplanan yaşınız olması gerektiğini ifade ediyor. Yaş hesaplama ise şu şekilde oluyor;
Eğer doğum yılınızda Mart ayından sonra doğmuşsanız hamile kaldığınız yaşınıza 1 yaş daha eklemelisiniz. Örneğin, hamile kaldığınız ayda miladi takvime göre 25 yaşında iseniz, Çin takvimi ile cinsiyet belirleme işlemi esnasında yaşınızı 26 olarak seçmelisiniz.
Ancak Ocak ve Şubat aylarında doğmuşsanız aşağıdaki tabloya bakarak hamile kaldığınız yaşınıza 2 yaş ya da 1 yaş ekleyerek Çintakvimine göre yaşınızı hesaplayabilirsiniz.
Tabloya göre yaşınızı hesapladıktan sonra yukarıdaki Çin takvimi tablosuna bakarak bebeğinizin cinsiyetini tahmin edebilirsiniz…
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın