Çin Halk Cumhuriyeti'nin 75. Yılı Kutlanıyor

Çin Halk Cumhuriyeti kuruluşunun 75. yıl dönümünü coşkuyla kutluyor. Pekin'de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

01.10.2024-12:03 - (Son Güncelleme: 01.10.2024-12:03) Çin Halk Cumhuriyeti'nin 75. Yılı Kutlanıyor

Çin Halk Cumhuriyeti'nin 75. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlanıyor

Çin Halk Cumhuriyeti, kuruluşunun 75. yıl dönümü olan Ulusal Gün'ü çeşitli etkinliklerle ve törenlerle kutlıyor. Bu özel gün dolayısıyla Pekin'de yapılan etkinlikler büyük ilgi görüyor.

Pekin'deki Etkinlikler

Dün akşam başkent Pekin'de, Büyük Halk Salonu'nda bir resepsiyon düzenlendi. Ayrıca, meclisin bulunduğu Tienanmın Meydanı, özel dekoratif malzemeler ve ışıklarla süslendi. Meydanda, Cumhuriyet'in kurucu lideri Mao Zıdong'un portresinin yer aldığı eski İmparatorluk Sarayı 'Yasak Şehir'in güney cephesi özel şekilde aydınlatıldı.

Meydana konulan dev çiçek buketi, Ulusal Gün'ün önemini vurgularken, 1912'de Çin Cumhuriyeti'ni kuran Sun Yat-sen'in de portresi Mao'nun karşısında sergilendi. Komünist rejim, 20. yüzyılın başında siyasi faaliyetlerde bulunan Sun Yat-sen'i, modern Çin’in kurucu lideri olarak kabul etmektedir.

Bayrak Töreni ve Geçit Töreni

Ulusal Gün kapsamında sabah saatlerinde Tienanmın Meydanı'nda geleneksel bir bayrak töreni gerçekleştirildi. Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na mensup askerler, Cumhuriyetin bayrağını göndere çekerek töreni gerçekleştirdi. Genellikle cumhuriyetin kuruluşunun 10. yıllık dönümlerinde kutlamalar içindeki geçit törenleri düzenleniyor; 2019 yılında 70. yıl kutlamaları çerçevesinde büyük bir askeri geçit yapılmıştı.

Geçmişe Kısa Bir Bakış

Çin'de, İkinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanan iç savaşta, Çan Kay-şek liderliğindeki Çin Milliyetçi Partisi ile Mao Zıdong'un önderlik ettiği Çin Komünist Partisi arasında gerçekleşen çatışmalar sonucunda, 1 Ekim 1949'da Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşu ilan edilmiştir.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 75. yıl dönümü olan Ulusal Gün, ülkede çeşitli etkinliklerle...

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 75. yıl dönümü olan Ulusal Gün, ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ulusal Gün vesilesiyle Tiananmen Meydanı, özel dekoratif malzemeler ve ışıklarla donatıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal