Ayrıca cilt yapımızda ergenlik dönemine girdikten sonra yaşanan değişikliklerin etkisi ise yadsınamayacak kadar çok olabiliyor. Özellikle ergenlik dönemine kadar bebeksi bir cilde sahipken yaşımız ilerledikçe cildimizdeki renk tonları farklılaşabiliyor. Bazen yüzümüzde bazen de vücudumuzun çeşitli bölgelerinde değişik kararmalar oluşabiliyor. Ağdalar, güneş, epilasyon veya ergenlik sonucu dediğimiz bu kararmalar çoğu zaman hayatımızı da oldukça etkileyebilecek duruma gelebiliyor. Bazen de sadece rahatsız olduğumuz fakat hayatımızı büyük ölçüde etkilemeyen lekeler olarak kalıyor. Cilt kararmaları günlük hayatınızda sizi rahatsız edecek boyuttaysa ve cilt beyazlatma yöntemleri arıyorsanız sizler için hazırladığımızı bu yazı oldukça ilginizi çekecektir. Ciltte meydana gelen kararmalarla hatta genel anlamda cilt bakımı ile dünyada yeni bir trend oluştu. Asyalı kadınların uyguladığı cilt bakım yöntemleri büyük sükse yarattı. Peki, Asyalı kadınların cilt beyazlatma yöntemleri neler?
ASYALI KADINLARIN CİLT BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ
Asya kıtasının çetin hava şartlarıyla baş etmek için onlarca yöntem keşfeden Asyalı kadınlar, yeşil sebzelerden, meyvelerden ve yapraklardan hazırladıkları içecekleri çok sık tüketiyorlar. Yeşil yiyeceklerin içerisinde bulunan vitaminler ve antioksidan açısından fazlasıyla zengin. Vitaminlerin tamamlanmasına yardımcı olan bu yiyeceklerden oluşan içecekler ise hem sindirim sistemleri için hem de cilt sağlıkları için oldukça iyi ayrıca her daim dinç tutuyor. Asyalı kadınların cilt beyazlatma yöntemleri arasında evlerinde yaptıkları maskeler ön sıralarda yer alıyor. Bu maskelerin çoğunu Asya kıtasına özgü bitkilerle elde ediyorlar. Biz de sizler için her yerde bulabileceğiniz malzemelerden oluşan ve evlerinizde yapabileceğiniz maske tarifleri hazırladık.
CİLT BEYAZLATMAK İÇİN MASKELER
YULAF MASKESİ
GEREKLİ MALZEMELER
Yulaf maskesi için gerekli tüm malzemeleri temiz bir kabın içinde homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Karışımınızı hamur haline getirin ardından temiz cildinize hazırlamış olduğunuz hamur kıvamındaki karışımı sürüp yaklaşık olarak yarım saat kadar bekletin. Daha sonrasında yüzünüzü ılık bir su ile durulayın.
PİRİNÇ UNU MASKESİ
GEREKLİ MALZEMELER
Pirinç unu maskesi için, gerekli malzemelerinizi temiz bir kabın içinde hamur kıvamı alana kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı ince bir tabaka halinde cildinizde kararma yaşadığınız bölgeye sürün. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar kurumasını bekleyin. Maske kuruduktan sonra bol ılık su ile cildinizi durulayın ardından maskeye uyguladığınız bölgeyi nemlendirin. Bu maskeyi haftada 2 kere uygulayın. Pirinçle yapılan kürler aynı zamanda en sık kullanılan cilt beyazlatma yöntemleri arasında yer alıyor.