Çilek Lekesi Nasıl Temizlenir?

Yaz mevsiminde oldukça çok tüketilen çileğin lekesini çıkarmak oldukça zordur. Hem kokusu hem de lezzeti ile sevilen bu meyve kaza eseri kıyafetinize bulaşabilir. Peki çilek lekesi nasıl çıkarılır? Detaylar haberimizde...

09.03.2020-09:42 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-09:37) Çilek Lekesi Nasıl Temizlenir?

ÇİLEK LEKESİ YÜZEYLERE GÖRE NASIL ÇIKARTILIR?

Yün kumaşa bulaşan leke ile sentetik bir kumaşa bulaşan lekeyi aynı teknik ile çıkarmanız mümkün değildir.

Eğer yünlü ve ipekli bir zemin üzerine bulaştıysa; lekenin bulunduğu yeri amonyaklı su içerisinde bekletmek uygun olacaktır. Bu aşamadan sonra lekeyi sodyum Per borat karıştırdığınız su ile yıkayarak kolaylıkla temizlenir.

PAMUKLU VE KETEN KUMAŞ ÇİLEK LEKESİ TEMİZLEME

Eğer lekeniz pamuklu ve keten bir kumaş üzerinde bulunuyorsa lekelenmiş olan kumaşı bol su ile kaynatmanız önerilir. Lekenin yüzeyden kolaylıkla yok olduğunu göreceksiniz.

RENKLİ VE SENTETİK KUMAŞ ÇİLEK LEKESİ TEMİZLEME

Renkli ve sentetik kumaştaki leke, sabunlu su yardımı ile temizlenmesi kolay olacaktır. Eğer leke inatla çıkmıyorsa limonlu sıcak suda bekletip aynı işlem tekrarlanmalıdır.

PAMUKLU KUMAŞ ÇİLEK LEKESİ TEMİZLEME

Çilek lekesinin en kolay şekilde çıkacağı kumaş, pamuklu olanlardır. Bu durumda lekenin üzerine bolca su akıtmanız yeterli olacaktır.

HALI YÜZEYİ ÇİLEK LEKESİ TEMİZLEME

Halınıza çilek lekesi bulaşması durumunda ürünün rengine, dokusuna ve yapısına düşman olmayan doğal ürünleri kullanmanız tavsiye edilir. Bu hususta lekeyi çıkarma süreniz de oldukça önemlidir. Çünkü leke, bulaşan halı yüzeyinin üzerinde durdukça halının derinlerine nüfuz eder ve çıkarmak da bir o kadar zorlaşır. Böyle bir durumda hemen müdahale ederek bir kabın içerisine bir miktar ılık su ve bir tatlı kaşığı limon suyu yardımı ile leke çıkarılabilir. Bir süre bekleyip temiz bir bez ile lekeye baskı uyguladıktan sonra çilek lekesinin çıktığı görülebilir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal