Eskiden sokaklarda lokma dökerler hayrına dağıtırlardı. Şimdi trend çikolatalı lokmalarla bu eşsiz lezzeti sürdürmek oldu. Peki evde kendi mutfağımızda çikolatalı lokmayı nasıl hazırlarız? Gelin tarifimize birlikte bakalım.
MALZEMELER
Krema İçin:
-
2,5 su bardağı süt
-
2 yemek kaşığı un
-
2 yemek kaşığı nişasta
-
1 çay bardağı şeker
-
1 adet yumurta sarısı
-
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
HAZIRLANIŞI
-Hamurunu hazırlamak için büyük bir kaseye kuru maya ılık süt ve şekeri karıştırıp 10 dakika aktifleşmesi için bekleyin.
-Daha sonra içine yumurta tuz ve unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. 40 dakika mayalanmasını bekleyin.
-Bu esnada kreması için sütü tencereye koyun içine yumurta sarısı, nişasta, un, şeker katıp çırpın, ocağı açıp karıştırarak pişirin.
-Kıvam almaya yakın vanilyayı katın. Koyulaşınca kapatın.
-Bir tencereye sıvı yağ dökün mayalanan hamurdan elinizle sıkın, kaşıkla alarak kızgın yağda güzelce kızartın. (isterseniz buzdolabı poşetine koyup ucunu delin makasla keserek kızgın yağa atın.)
-Kremayı krema torbasından lokmaların içine sıkın.
-Çikolatayı 1 yemek kaşığı süt ile benmari usulü eritin. Lokmaların üzerine dökün.
-Fındık ya da renkli şekerlemeyle süsleyebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.