Çikolatada serotonin var mı? Aşırı çikolata tüketmenin altında mineral eksikliği yatıyor

Çok çeşitliliğiyle tatlı hazzını doruklarda yaşatan çikolata, sinir sisteminde uyarıcı bir etkiye sahip. Serotonin seviyesini artıran çikolata gerçekten de mutlu ediyor mu? Çikolatayı sürekli tüketmek istememizin asıl nedeni ne? Detaylar haberimizde…

16.03.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-16:51)

Aşırı çikolata tüketimi magnezyum mineralinin eksikliğini göstermektedir. Magnezyum eksikliği, uyku düzenini olumsuz yönde etkileyerek kişiyi bitkin bir hale getirir. Magnezyum eksikliği stres seviyesini de artırdığı için çikolataya olan eğilim daha çok yükselmektedir.

Çikolatanın hammaddesi olan kakao antioksidan açısından oldukça zengin bir besin. Çikolatanın faydaları sadece bununla da sınırlı değil araştırmalar gösteriyor ki doğal antidepresan olarak tanımlanan bu lezzetli atıştırmalık kolesterolü düşürüyor. Hafızayı da geliştirdiği kanıtlanan çikolatayı tüketirken dikkat etmemiz gereken en önemli faktör çok fazla işlem görmemiş doğal çikolataları tercih etmektir. Çünkü işlem gören kakaonun magnezyum oranı düşmektedir.

Enerji seviyesini hızlı bir şekilde yükseltiyor

Kan şekerini düşüren birden fazla faktör vardır fakat en yaygın görülen düzensiz yemek yeme, öğünlerde düşük karbonhidrat almaktır. Düşen kan şekerinin ardından enerjiye duyulan ihtiyaç daha da fazlalaşır. Çikolata enerji seviyesini hızlı bir şekilde yükselttiği için ilk tercih edilen tatlı olmaktadır.

Çikolata gerçekten mutlu olmamızı sağlıyor mu?

Çikolata mutlu eder mi?

Çikolata, phenethylamine içermesinden dolayı sinir sisteminde uyarıcı bir etkiye sahip. Araştırmalar gösteriyor ki çikolata tüketimi bazı salgıların salınmasını tetikleyerek insanların iyi hissetmesine sebep olabiliyor. Beyindeki serotonin seviyesini artıran çikolata böylelikle mutluluk hissini de beraberinde getiriyor.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal