Hem çikolatalı hem de dolgulu olan bu kurabiye tarifi ile beş çaylarınızı muhteşem hale getirebilir hem de misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz.
MALZEMELER
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı esmer şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özü
1 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
3/4 su bardağı kakao
3 su bardağı un
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1/3 su bardağı kakao
1 tatlı kaşığı vanilya özü
3 su bardağı toz şeker
340 g yoğunlaştırılmış süt
ÜZERİ İÇİN
1/4 su bardağı toz şeker
NASIL YAPILIR?
Ayçiçek yağı ve şekerleri çırpma kasesine koyarak mikser desteği ile çırpın. Yumurtaları, vanilya özünü ve suyu katıp çırpmayı sürdürün. Tuz, karbonat ve kakaoyu katıp karıştırın. Unu katarak karışımı güzelce çırpın. Çikolata sosu için tereyağı, kakao, vanilya özü, toz şeker ve yoğunlaştırılmış sütü pürüzsüz bir kıvam yapıncaya kadar, ortalama 2-3 dakika blender’dan geçirin ve bir kenara koyun. Yaptığınız hamurdan ceviz ebatında parçalar ayırın. Her bir parçanın içine yarım tatlı kaşığı çikolata sosu akıtın ve örtün yuvarlayın. Toz şekeri yayvan bir kaseye koyun. Kurabiyelerin her birini toz şekere batırıp yeniden yuvarlayın ve yağlı kağıt dizili fırın tepsisine serin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 6-8 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis edin.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.