Bazı besinleri çiğ yemek faydalı iken bazılarını çiğ yemek tehlike saçıyor. peki bu besinler hangileri gelin birlikte bakalım.
Bazı besinleri çiğ tüketmek sağlıklı olsa da bazılarını tüketmek tam bir risk.
o besinlerden biri de karides. klor da dahil olmak üzere büyük miktarda kimyasal katkı maddesi içine eklenir. bu sebepten karidesi mutlaka pişmiş olarak tüketmek gerekiyor.
Bambu filizi. bambu filizleri çok fazla sayıda asya yemeklerinde tercih edilen bir besindir. aynı şekilde bu besinin de mutlaka pişirilmesi asla çiğ yenmemesi gerekmektedir.
Manyok. manyokun çiğ olarak tüketilmesi, akut siyanür zehirlenmesine, kısmi felce hatta ölüme sebep olabiliyor.
Fasülye,kırmızı ve böbrek fasulyesi toksiktir, fakat diğer tipler de gıda zehirlenmesi riski taşır.
Mantar: mantarların radyoaktif olanlar da dahil ağır metalleri emme eğiliminden dolayı, avrupa mantarları bugüne dek 1986 çenobil felaketinden toksisite içerebilir.