Çiğ süt fiyatı ne kadar oldu? Mayıs 2022 çiğ süt fiyatları

Ulusal Süt Konseyi tarafından yapılan bir açıklamada 15 Mayıs tarihinden itibaren geçerli olmak üzere çiğ süt tavsiye satış fiyatlarında değişikliğe gidildiği bildirildi. Peki, çiğ süt fiyatı ne kadar oldu? İşte Mayıs 2022 çiğ süt fiyatları..

06.05.2022-00:33 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-00:33) Çiğ süt fiyatı ne kadar oldu? Mayıs 2022 çiğ süt fiyatları

Son zamanlarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar süt fiyatlarını da etkiledi. Konuyla ilgili olarak Ulusal Süt Konseyi tarafından çiğ süt fiyatlarında artışa gidilmesi yönünde bir karar alındı ve bu karar kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Yapılan değerlendirmeler sonunda çiğ süt fiyatlarında değişikliğe giden Ulusal Süt Konseyi, 15 Mayıs 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatlarında bir zam uygulandığını bildirdi.

Çiğ süt fiyatı ne kadar oldu

Çiğ süt fiyatı ne kadar oldu?

Ulusal Süt Konseyi'nin gerçekleştirdiği toplantıda alınan karar, konseyin resmi internet sayfasında yayınlanırken, yayınlanan bilgilendirme yazısında 18 Mart tarihinde 1 Nisan 2022'den itibaren geçerli olacak şekilde soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatlarında litre fiyatlarının 5,70 lira olarak belirlenmiş olduğu yönünde alınan karar hatırlatıldı.

Çiğ sütlerin üretimleriyle ilgili maliyetinde önemli bir değişiklik olmasında dolayı piyasa şartlarında tekrar değerlendirme yapıldığı ve yeniden bir değerlendirme yapılacağı vurgulanan açıklamada, soğutulmuş çiğ sütlerin tavsiye satış fiyatlarına ilişkin yeni bir fiyat belirlenmesi yapıldığı ve 15 Mayıs 20222 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tavsiye edilen çiğ süt litre fiyatını 7 lira 50 kuruş olarak belirlendiği aktarıldı.

Daha öncesinde çiğ süt üreticilerinin gecikmeli olarak almış oldukları 1 TL tutarındaki üretici prim desteklerinin ise 20 kuruşa indirildiğinin belirtildiği açıklamada çiğ süt fiyatlarında yağ ve protein oranları üstünden belirlenmiş olan 8 kuruşluk kesintilerin ya da artışlarında 10 kuruşa çıkarıldığı kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal