Çiğ Köfteyi Bir de Bu Püf Noktalarıyla Deneyin

Aniden ortaya çıkan çiğ köfte krizlerini bastıracak ve sıklıkla yapmayı arzulayacağınız bu kolay tarifi sizlerle paylaşıyoruz. İşte çiğ köfte yapımının püf noktaları

12.11.2019-12:02 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-11:43)

Milletçe yemekten çokça leyif aldığımız ve geleneksel lezzetleren biri olan çiğ köfte severler için yalnızca  bir yiyecek değil aynı zamanda tutkudur.

BAHARATLAR MUTLAKA TAZE OLMALIDIR

Kullandığınız bulgurun taze olmasaına özellikle dikkat edilmeli, bayat olmamalıdır. Bulgur fazla durmuşsa, sıcak ortamda kalmışsa kokusu değişir, kötüleşebilir. Bulgurun içindeki esansiyel yağların bozulması ve kokusunun değişmesi, köftenin lezzetini ve kalitesini düşürebilir.

Baharatlar mutlaka taze olmalıdır. Baharatlar, çekirdek veya tohum şeklindeyken sıcaklığa ve zamana karşı daha dayanıklıdır fakat öğütüldükten sonra çok hızlı biir şekilde bayatlar. Aromasını ve kokusunu kaybeder. Adıyaman'da köftelik baharatlar fazla miktarda alınıp bekletilmez. Bittikçe yeni baharat öğütülür. Bu sayede daha taze ve daha lezzetli çiğ köfte yaptığınızı görürüsünüz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal