Adını, iç harcının diğer böreklerde yapılanın aksine çiğ olarak konmasından alan çiğ börek özellikle Eskişehir civarında hemen her köşede görebileceğiniz ve herkesçe çok sevilen bir börektir. İncecik açılan hamurun içinde kıymalı harç koyulup kızgın yağda kızartılarak yapılan çiğ börek tarifini deneye bilirsiniz.
ÇİĞ BÖREK MALZEMELERİ
HAMURU İÇİN;
- 3 bardak un
- 1 bardak su
- ½ kaşık tuz
- 1 kaşık sirke
KIYMALI İÇ HARÇ İÇİN;
- 300 gr kıyma
- 1 soğan
- ½ kaşık tuz
- ¾ çay bardağı su
- Sıvı yağ
ÇİĞ BÖREK TARİFİ
Öncelikle derin bir kabın içine unu koyun. Sirke ve tuzunu ekleyin. Üzerine de yavaş yavaş suyunu ekleyerek yoğurun. Hamur kıvamını alınca üzerini temiz bir bezle kapatın.
Bu esnada soğanları ince ince doğrayın. Bir kabın içinde kıyma, tuz ve soğanı alın ve karıştırın. En son suyunu ilave edin.
Dinlendirdiğiniz hamurdan bir parça alın ve unladığınız tezgâhta tabak boyunda alın. İçine harcını koyun. Kapattıktan sonra kenarlarına çatalla bastırın
Derin bir tavada yağı kızdırın ve börekleri kızartın.
ÇİĞ BÖREK PÜF NOKTALARI
Hamuru hazırlarken içine koyduğunuz sirke yağ çekmesini engelliyor.
Eğer iç harcına suyu koymazsanız kıyma parça parça olmaz ve tek bir yerde toplanır.
Kızarttıktan sonra havlu kağıdın üzerine koyarsanız fazla yağı süzer.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.