Türkiye, son iki gündür Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Maraş, Muğla, Kütahya, Kocaeli, Aydın, Hatay, Kayseri ve Kilis'te ormanlık alanlar Kilis'te ansızın çıkan yangınlarla mücadele etmeye devam ediyor.
Birçok şehirde aynı anda başlayan yangınlar sabotaj düşüncesini kuvvetlendirirken oklar yine hain terör örgütü olan PKK'ya çevrildi. Ancak CHP yandaşı olan fondaş medya, yangını çıkaran kişinin kim olduğunu sorgulamak yerine hükümeti hedef göstererek PKK'yı gölgeleme işlemlerine başladı. Yabancı basın kuruluşları da ikiyüzlü vizyonlarından dolayı PKK sabotajını görmemezlikten geliyor.
Türkiye'deki orman yangınlarını diğer yangınlardan farklı kılan en önemli fark ise bazılarının PKK tarafından yapılan sabotajlar nedeni ile başlaması.
Bu sabotajlar 1990 yılları itibarıyla hain terör örgütü PKK tarafından bir stratejinin parçası olarak gerçekleşmiş ve uygulanmaya da devam etmektedir.
15 Temmuz darbe girişiminden itibaren terörle mücadelede sonuç verici stratejiler yapması, ülke içinde ve ülke dışında başarılı terörle mücadele operasyonları düzenlemesi PKK'nın özellikle Türkiye'deki şehirlerde ve kırsaldaki operasyonel kapasitesine ciddi şekilde darbe vurdu. Bu durum örgütün zaman zaman uygulamaya koyduğu "çevre terörizmi" yöntemlerine son zamanlarda tekrar ağırlık vermesine neden oldu.
Bu bağlamda PKK, Türkiye'de Temmuz-Ağustos döneminde özellikle yaz turizminin yoğun olduğu şehirlerde orman sabotajları düzenleyerek dikkat çekmeye çalışmakta ve son dönemlerde ekonomik getirisi içerisindeki payı son derece artan turizmi aksaklık yaşatarak Türkiye'nin bölgesel ve ulusal ekonomisine zarar vermeyi hedefliyor.
Eli kanlı hain terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan'ın, geçtiğimiz yıl orman yakma talimatı verdiği de ortaya çıkmıştı. Terörist elebaşı, "2-3 genç bir araya gelerek eylem yapabilir. 'Silahımız yoktur' diyebilirler. Silahları çakmak ve kibrittir" diyerek açık açık talimat vermişti.
Köşeye sıkışan bölücü terör örgütü PKK'nın Türkiye'nin eşsiz güzellikleri ve turizm gelirlerini hedef alması yabancı basının ve CHP yandaşı fondaş medya üyelerinin pek de ilgisini çekmedi.
Bu yangınları kimin çıkardığını sormamakla birlikte hedef şaşırtma gayreti içine giriştiler ve hükümeti hedef göstererek PKK'yı gölgelemek istdiler.
CHP yandaşı Birgün Gazetesi, "Kıbrıs gezisine 8 uçak, Manavgat yangınına 2 uçak" başlıklı haberiyle kirli bir algı operasyonuna soyundu.
Ülkemizde yayın yapan uluslararası basın kuruluşları ise, sözü edilen gelişmeleri dünya kamuoyuna bildirmesi hakkında geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu yıl da sessiz kalmaya devan ediyor.
PKK'nın büyük olasılıkla sabotaj eylemlerini görmezden gelen basın kuruluşlarının tavrı, SETA'nın 2019 yılında hazırladığı raporu yeniden gündeme getirdi.
Sözü edilen raporda, terör örgütü PKK tarafınca üstlenilen 11 Temmuz 2019 ile 24 Ağustos 2019 tarihleri arasındaki 27 yangın, ülkemizde hizmet veren beş uluslararası basın kuruluşu tarafından "yalnızca üç kez" haberi yapıldı.
Fransa merkezli AB kuruluşu Euronews'e ait İngilizce ve Türkçe haber sitelerinde, 1 Haziran-1 Eylül tarihleri arasında orman yangınları ile ilgili 52 haber yapılırken, Türkiye'deki yangınlarla alakalı hiç haber yapılmadı. PKK'nın üstlendiği orman yangınları ile ilgili de Euronews'te herhangi bir bilgi yer almamıştı.
Benzer biçimde İngiliz BBC ve Alman Deutsche Welle (DW) de PKK'nın eylemlerine sessiz kalmayı tercih etmişti.
Diğer bir İngiltere merkezli medya kuruluşu The Independent ise, Türkiye'de meydana gelen 42 yangın haberini okuyucu ile paylaşırken, PKK'nın saldırılarından sadece birinin haberi yapılmıştı.
Rus medya kuruluşu Sputnik, aynı süreçte 154 yangın haberini yaparken Türkiye'deki 108 yangını da okuyucularına aktardı. Kurum, terör örgütünün üstlendiği 27 sabotajdan sadece ikisini haber yapmıştı.
Sözü edilen beş kurum, İngilizce yayın yapan sitelerinde ise PKK'nın eylemlerine hiç yer vermemişti.
Geçtiğimiz sene, Hatay'da PKK'lı teröristler tarafınca başlatılan orman yangınlarına sitelerinde yer veren DW ve BBC, PKK'nın yangınları üstlenmesine rağmen, "Sabotaj ihtimali" diye yazmaya devam etmişti.