CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tarım Sektörünün Kritik Önemi Üzerine Vurgu Yaptı

Özür Özel, tarım sektörüne önem verilmesi gerektiğini ve çiftçilerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade etti.

16.10.2024-13:46 - (Son Güncelleme: 16.10.2024-13:46) CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tarım Sektörünün Kritik Önemi Üzerine Vurgu Yaptı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Tarım Üzerine Konuşması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım" konferansına katılarak tarım sektöründeki kritik durum üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Tarımın Önemi

Konferansta konuşan Özel, "Milli savunma kadar kritik olan tarım sektörü daha fazla desteklenmeli ve çiftçinin borç sorunları çözüme kavuşturulmalıdır." dedi. Tarıma erişimde yaşanan eşitsizliklerin günümüzün önemli problemlerinden biri olduğunu vurgulayan Özel, geçmişte Türkiye'nin kendine yeten 7 ülkeden biri olduğuna dikkat çekerek, ülkenin artık tarım ürünleri ithal eden bir konuma düştüğünü ifade etti.

Çiftçi Sorunları ve Gıda Güvenliği

2003 yılında 2,8 milyon olan çiftçi sayısının bugün 2,3 milyon olduğunu belirten Özel, "Türkiye'de 1 milyon çiftçi kayıp. 26 milyon dekar alan ekilmemeyi bekliyor. Çiftçilerimiz yoksul ve tarımdan kopmuş durumda. Her 4 çiftçiden 3'ü gelecek yıl bu işi yapmak istemiyor," dedi.

Gıda Güvenliği Endeksi'ndeki Gerileme

Türkiye'nin uluslararası Gıda Güvenliği Endeksi'nde 10 yılda 13 sıra gerilediğini belirten Özel, "10 yıl önce 36. sıradaydık, şimdi 49. sıradayız. Bu, hükümetin bu konu üzerindeki özensizliğinin bir göstergesi," ifadelerini kullandı.

Tarım Altyapısındaki Eksiklikler

Tarımda yaşanan sorunların çözülmediği takdirde işsizlik oranlarının artacağını belirten Başkan Özel, çiftçilerin borçlarının er geç çözüme kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, sulama altyapısının yetersiz olduğunu ve su kaynaklarının verimsiz bir şekilde kullanıldığını ifade etti.

Sonuç olarak

Özel, gıda güvenliğinin sağlanması ve sürdürülebilir tarım için gereken adımların bir an önce atılması gerektiğini vurgulayarak," Çiftçimizin tarlalarının ipotekli olması büyük bir beka sorunudur" diyerek sözlerini tamamladı.

Gündeme Dair Diğer Açıklamalar

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, Malatya'daki depremle ilgili üzüntülerini dile getirerek, "Hiç can kaybı olmaksızın bu depremi atlatmayı umuyoruz," dedi. Ayrıca, grevdeki işçilerin hakları konusunda hükümeti eleştirerek, işçilerin seslerinin duyulması gerektiğine vurgu yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (sol 2), Ankara Büyükşehir Belediyesinin konferans salonunda...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (sol 2), Ankara Büyükşehir Belediyesinin konferans salonunda düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım" konferansına katıldı. Konferansta, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş (sağ 2) da yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal