CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'daki Metal İşçilerini Ziyaret Etti

Özgür Özel, Hatay'daki metal işçilerinin grev çadırında önemli mesajlar verdi ve işçi hakları için destek sözü verdi.

06.10.2024-14:13 - (Son Güncelleme: 06.10.2024-14:13) CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'daki Metal İşçilerini Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Metal İşçileriyle Bir Araya Geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde grevde olan metal işçilerinin çadırını ziyaret ederek işçi hakları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Özel, burada yaptığı konuşmada, işçilere verilen ücretlerin yetersiz olduğunu belirtti.

Sendikal Haklar ve Örgütlenmenin Önemi

Özel, işçilerin örgütlenmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Türkiye işçi sınıfına ve emeğiyle geçinen herkese şu sözü veriyoruz; iktidarımızla birlikte örgütlenmenin önündeki bütün engelleri kaldıracağız.” dedi. İşçilerin mücadele etme hakkının da son derece doğal olduğunu ifade eden Özel, sendikalı olmanın gerekliliğini dile getirdi.

İşverenlerle Uzlaşma Çağrısı

Özel, işverenlere yönelik bir uzlaşma çağrısı yaparak, “Sizin adınıza bir dostluk ve uzlaşma eli uzatıyoruz.” ifadesinde bulundu. Eğer anlaşma sağlanırsa işçileri memnun edecek bir sürecin başlayacağını belirten Özel, grev kırıcılığına karşı sonuna kadar işçilerin yanında olacağını vurguladı.

Asgari Ücret Konusunda Eleştiriler

Asgari ücreti “sefalet ücreti” olarak tanımlayan Özel, hükümetin aldığı kararları eleştirerek, “Eğer siz hakkınızı alsaydınız, bugün asgari ücret 25 bin lira olmalıydı.” dedi. Bu açıklamaları ile işçilerin ekonomik koşullarına dikkat çeken Özel, CHP'nin iktidarında işçi sınıfının daha hakça yaşam mücadelesi vereceğinin altını çizdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki bir firmada çalışan metal işçilerinin...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki bir firmada çalışan metal işçilerinin grev yaptığı çadırı ziyaret etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal