CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da Sığınmacı Sorununa Çözüm Arayışını Sürdürüyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da yaptığı konuşmada sığınmacı sorununa dair çözüm önerilerini gündeme getirdi.

06.10.2024-20:41 - (Son Güncelleme: 06.10.2024-20:50) CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da Sığınmacı Sorununa Çözüm Arayışını Sürdürüyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Hatay'daki Açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da düzenlenen "halk buluşması" etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle sığınmacı sorununa dikkat çeken Özel, bu konunun çözümü için Suriye yönetimiyle iletişimin kritik olduğunu belirtti.

Suriye Yönetimiyle İletişim Çağrısı

Özel, "Suriye yönetiminin bizden resmi yazı talebini önemsiyorum. Onlar, 'gün bildireceğiz' dediler. Bekliyorum. Eğer Recep Tayyip Erdoğan benden önce giderse buna memnun olurum. Sorun çözülürse müteşekkir olurum." dedi.

Yerel Seçimlerde Elde Edilen Başarı

Defne ilçesindeki Sevgi Parkı'nda konuşan Özel, yerel seçimlerde CHP'nin 47 yıl aradan sonra birinci parti olduğunu ve Türkiye nüfusunun yüzde 65'ine hizmet etme yetkisini aldıklarını ifade etti.

Deprem Sürecinde İhmaller

Özel, 6 Şubat deprem sürecinde Hatay'ın ihmal edildiğini savundu. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulu Cami'nin restorasyonu için verilen sözlerin önemine de vurgu yaptı.

Sığınmacılar Konusunda Tarihi Fırsat

"Artık bu sığınmacıları memleketlerine yollayalım" diyen Özel, Suriye'de ilan edilen genel afın bir fırsat sunduğunu belirtti. "Esad af ilan etti, şimdi gerekli teminatları alarak Avrupa ile konuşmalıyız. Sürecin hızlandırılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Özel ve beraberindekiler, etkinlik sonrası CHP Hatay İl Başkanlığına basına kapalı bir ziyaret gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'ın Defne ilçesindeki Sevgi Parkı'nda düzenlenen

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'ın Defne ilçesindeki Sevgi Parkı'nda düzenlenen "halk buluşması"nda vatandaşlara hitap etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal