CHP Genel Başkanı Özgür Özel Eğitim Zirvesi'nde Sert Mesajlar Verdi

Özgür Özel, eğitimde ticarileşmeye tepki gösterdi, öğretmen atama sorununa dikkat çekti ve Yenidoğan çetesi üzerine sert yorumlarda bulundu.

19.10.2024-14:26 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-14:26) CHP Genel Başkanı Özgür Özel Eğitim Zirvesi'nde Sert Mesajlar Verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Eğitim Zirvesi'nde Konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin düzenlediği Eğitim Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'daki "Yenidoğan çetesi" soruşturmasına ilişkin sert ifadeler kullanan Özel, bu konudaki net tavrını şöyle ifade etti: "Bu işin içinde, içinde değil 10 kilometre kenarında bir tane CHP'li varsa onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir. O kadar netiz bu konuda."

Eğitim Politikası Üzerindeki Eleştiriler

Özel, Türkiye'de halkın çoğunluğunun eğitim sisteminden memnun olmadığını, anket sonuçlarının da bunu gösterdiğini belirtti. "Türkiye'de eğitim, üzerinde bir mutabakatın olmadığı, yazboz tahtasına döndüğü bir noktaya geldi." diyen Özel, eğitimin ticarileşmesinin yozlaşmaya yol açtığını kaydetti.

Özel, "Eğitimde ticarileşme, kurumlar ile veliler arasına paranın girmesine neden olur ve bu da eğitim sisteminin yozlaşmasına yol açar." ifadelerini kullandı. Özelleştirilen eğitimin geri dönüşümünün zor olduğunu vurgulayan Özel, iktidara geldiklerinde eğitimin kamusal bir niteliğe döneceğini söyledi.

Bütçeden Ayrılan Payda Düşüş

Özel, eğitim bütçesinin giderek azaldığını vurgulayarak, "2016 yılında bütçeden milli eğitime ayrılan pay yüzde 13,8'di, bu sene ise yüzde 9,8'e düştü. Bu durum kabul edilebilir değil." dedi.

Öğretmen Atama Sorunu

Öğretmen atama sorununa da değinen Özel, "Türkiye'de 1 milyon öğretmen atanmadan bekliyor. Eğitimin geleceği için bu sorun bir an önce çözülmeli." ifadesini kullandı.

Yenidoğan Çetesi Soruşturması Üzerine Dikkat Çekti

Özel, "Memlekette çocuk okutuyorsun, güvende değil. Üniversiteye gidiyor, güvende değil… Memlekette güvende olan hiçbir şey yok." dedi. Ayrıca, dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü olan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun sorumlu olduğunu belirtti.

Özel, her okulda ücretsiz yemek ve su temin edeceklerini, öğretmen atamalarında mülakat uygulamasına son vereceklerini söyledi.

Yavaş'ın Açıklamaları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise okulların temizliği için çalışma yaptıklarını ve sosyal belediyecilik kapsamında çeşitli projeler geliştirdiklerini açıkladı.

Özgür Özel, etkinliğin ardından, Ayaş ilçesine geçerek, cenaze törenine katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (sağda), Ankara'nın Elmadağ ilçesine bağlı Hasanoğlan beldesinde...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (sağda), Ankara'nın Elmadağ ilçesine bağlı Hasanoğlan beldesinde partisince düzenlenen Eğitim Zirvesi'ne katılanlarla tokalaştı. Programda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş (ortada) da yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal