CHP Genel Başkanı Özgür Özel Diyarbakır'da Terör Saldırısını Değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da MYK ve PM üyeleriyle terör olaylarını değerlendirdi.

23.10.2024-19:23 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-19:42) CHP Genel Başkanı Özgür Özel Diyarbakır'da Terör Saldırısını Değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Diyarbakır'da Toplandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yapılan terör saldırısının ardından Diyarbakır'da bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Kendisine eşlik eden Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) üyeleri ve milletvekilleriyle birlikte saldırıyı değerlendirerek, bölge ile ilgili planlarını gözden geçirdi.

Toplantı ve İptaller

Toplantının yaklaşık yarım saat sürdüğü belirtilirken, Özel toplantının ardından bölge illerine yapılacak ziyaretleri iptal ederek, Ankara'ya geri dönme kararı aldı.

Esnaf Ziyareti Yapıldı

Diyarbakır'daki temasları sırasında Gazi Caddesi'nde esnaf ziyaretlerinde bulunan Özel, vatandaşlarla bir araya geldi. Buradaki görüşmelerin ardından Dört Ayaklı Minare önüne geçerek, 9 yıl önce hayatını kaybeden dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi anarak, "Bir gün bu cinayetin de tüm yönleriyle ortaya çıkarılacağı güne kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Tahir Elçi'nin hatırasının önünde saygıyla eğiliyoruz. Kendilerini rahmetle ve minnetle anıyorum," şeklinde konuştu.

İşçilerle Yemek ve Ziyaretler

Özel, Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde basına kapalı etkinlikler düzenleyerek işçilerle öğle yemeği yedi ve iş insanlarıyla görüştü. Ayrıca, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nü de ziyaret ederek, 1. Lig'e yükselen takımı tebrik etti.

Belediye Ziyareti ve Eleştiriler

diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret eden Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük ile de bir görüşme yaptı. Ziyaret sırasında, belediyelere yapılan görevlendirmelerin eleştirildiği, görevden alınan belediye başkanının yerine, yeni başkanın belediye meclisi tarafından seçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Başkan Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Parti Dostlarıyla Bir Araya Gelindi

Özel'e Diyarbakır ziyaretleri sırasında CHP Genel Başkan yardımcıları Burhanettin Bulut ve Meryem Gül Çiftci Binici, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Tahir Elçi'nin eşi ve CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu gibi birçok partili eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (ortada), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ)...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (ortada), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının ardından Diyarbakır'da kendisine eşlik eden Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) üyeleri ve milletvekilleri ile görüştü. Bu arada Özel, Ankara'daki terör saldırısından önceki saatlerde Diyarbakır'daki temasları kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyarette bulundu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük (solda) ile görüştü. Daha sonra CHP Genel Başkanı Özel, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal