CHP Genel Başkanı Özel: Kapalı Oturumda Bilgilendirme Olmadı

Özgür Özel, TBMM'de gerçekleştirilen kapalı oturumda bilgilendirme olmadığını belirtti ve hükümetin gündem manipülasyonunu eleştirdi.

08.10.2024-20:18 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-20:18) CHP Genel Başkanı Özel: Kapalı Oturumda Bilgilendirme Olmadı

Özgür Özel Kapalı Oturum Hakkında Konuştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen kapalı oturumda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel açıklamalarda bulundu. Bu oturumda, Türkiye'nin gündeminde olan konular hakkında yeterince bilgi paylaşılmadığını vurgulayan Özel, "Bugün bilmediğimiz bir şey olsaydı susacak ve gereken destekleri verecektik," dedi.

Geçmişteki Davranışlar

Özel, geçmişte benzer davetlerin genellikle geri çevrildiğini veya açık oturuma gelindiğinde hiçbir şey söylenmeden oturumun kapandığını ifade etti. "Kapalı oturumda söylenen sözler, 10 yıl boyunca gizli tutanakta kalır. Biz söylenen sözleri anlatmayız, ancak söylenmeyen sözleri ifşa ederiz," dedi.

Sorunların Üzerine Gidilmeli

Özel, iktidarın dikkatleri başka alanlara çekmek amacıyla manüplasyon yaptığını belirterek, "Cumhurbaşkanının gündem değiştirme girişimlerini şikayet ediyorum. Gerçek gazetecileri bu meselelere davet ediyorum; yoksulluk, işsizlik ve hayat pahalılığı gibi konuları konuşmalıyız," diye ekledi.

Filistin Desteği ve Türkiye'nin Birlikte Olması

CHP Genel Başkanı, uluslararası gelişmelere de değinerek, "İsrail'e karşı Filistin'in yanında olduğumuzu ifade etmeliyiz. Eğer Türkiye'nin milli güvenliği tehdit altındaysa, iktidarı ve muhalefetiyle tek yürek olacağımızı belirttim," şeklinde konuştu.

Manipülasyon ve Sorunların Gölgesinde Kalan İlişkiler

Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına da değinerek, bahsi geçen tehditin gerçekte var olmadığını savundu ve Türkiye'nin gerçek gündemine dönmesi gerektiğini belirtti. "Böyle bir tehdit varsa, bunu dile getirmeleri lazım; ancak bunun yapılmadığını biliyoruz," diyerek durumu özetledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda İsrail'in Lübnan'ı işgal girişimi ve bölgede...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda İsrail'in Lübnan'ı işgal girişimi ve bölgede yaşanan gelişmelerin ele alındığı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bilgilendirme yaptığı kapalı oturum devam ederken Meclis'te açıklama yaptı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal