CHP Başvurdu: AYM Sahipsiz Hayvanlara İlişkin Düzenleme Kanununu İncelemeye Aldı!

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin başvurusu üzerine, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davada ilk incelemesini yarın gerçekleştirecek.

04.09.2024-17:06 - (Son Güncelleme: 04.09.2024-17:25) CHP Başvurdu: AYM Sahipsiz Hayvanlara İlişkin Düzenleme Kanununu İncelemeye Aldı!

Anayasa Mahkemesi, 2 Ağustos'ta resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Hayvan Hakları Yasasına ilişkin, CHP'nin 15 Ağustos tarihinde verdiği iptal davası başvurusunu, yarınki Genel Kurul gündemine aldı.

Anayasa Mahkemesi, yarın gerçekleştireceği toplantıda, davayla ilgili ilk incelemelerini yapacak. İnceleme sonucunda mahkeme başvuruda bir eksiklik bulamazsa dava, daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülecek.

CHP'nin yürürlüğün durdurulması yönünde yapmış olduğu başvuru talebine ilişkin karar yarın verilebilecek.


CHP 16 Maddenin İptalini İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yasanın 17 maddesinden 16 maddesinin iptali ve yürürlüğün durdurulması yönünde AYM'ye başvurmuştu.

Başvuru sonrası Anayasa Mahkemesi önünde basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, iptalini istedikleri  maddelerin hayvan haklarına, kamu yararına, devletin temel amaç ve görevlerine, yaşam hakkına, çevre hakkına, tabiat varlıklarının korunması esasına ve uluslararası anlaşmaların iç hukuka etkisine tümüyle aykırı olarak düzenlendiğini savunmuştu.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal