Cezayir Nereye Gidilir?

Afrika kıtasının en büyük ülkesi olan Cezayir'de çeşitli manzaralar ve gezginler için çok şey var. Avrupa'dan yolculuk yapmak oldukça kısa sürer, ancak iki kıta arasındaki değişim hemen fark edilir ve turistler için bir macera ve entrika duygusu uyandırır.

07.07.2020-13:57 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-13:53) Cezayir Nereye Gidilir?

Cezayir, dolambaçlı sokakları ve çarpıcı mimarisi, Akdeniz kıyıları, yemyeşil manzaraları ve Roma kalıntıları ile dünyanın her yerine rakip olacak birçok büyüleyici şehre sahiptir. Ancak ülkedeki ana cazibe, hiç bitmeyen kumun, gizemli ve canlı şehirlerin, en tecrübeli seyahatcilerin hayal gücünü bile şımartmak için yeterli olan Sahra bölgesidir.

Cezayirlerin çoğu turistleri sıcak karşılamalarla selamlıyor ve yaşam tarzlarını ülkelerine gelen misafirlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyor. Yine de, bu güzel ülkeye yapılan herhangi bir seyahat, tüm seyahat kurallarına uyulmasını sağlamak için iyi araştırılmalıdır.

Cezayir'in tahmini nüfusu yaklaşık 3.500.000'dir. Osmanlılar tarafından kurulan şehir tarih ve güzel mimarisi ile doludur. Antik Casbah sokakları eski kasabadan akarsu gibi akan sarma bir kentsel labirenttir.

Mauretania Kraliyet Mozolesi

Kraliçe Kleopatra ve Mark Antony'nin tek kızının orijinal dinlenme yeridir.

Tipasa Roma Harabeleri

Akdeniz'e bakan güzel bir Fenikedir. Roma, Hıristiyan ve Bizans kalıntılarının olağanüstü bir karışımıdır. Tipasa'ya gittiğinizde, bu arsanın neden uzun zamandır Akdeniz gayrimenkulünün ana parçası olduğunu tam olarak görüyorsunuz. Ballı kumsallar, gölgeli çam ağaçları ve nazikçe dönen tepeler, turkuaz denizi, sahil uçurumuna bakan altın harabeler Cezayir’de gezilecek yerler arasındadır.

Sidi M'Cid Köprüsü (Constantine, Cezayir)

Eski Cezayir şehri üzerindeki bu baş döndürücü yükseklik, bir zamanlar dünyanın en yüksek asma köprüsüydü. Eşsiz coğrafyası sayesinde genellikle “Köprüler Şehri” olarak adlandırılan Cezayir Konstantin kentindeki köprü, tüm köprülerin en yükseği ve en çarpıcısıdır.

Tassili n'Ajjer

Bu Cezayir milli parkındaki soyut kumtaşı kaya oluşumları tarih öncesi sanat açısından zengindir. Tassili n'Ajjer'in uzaylı manzarasına bir yolculuk, kumtaşı kaya oluşumlarının 15.000'den fazla tarih öncesi oyma ve resim için tuval haline geldiği bir açık hava sanat galerisine adım atmak gibidir. UNESCO'ya göre park, tarih öncesi rock sanatının dünyanın en önemli kümelerinden birine sahiptir. Resimler ve oymalar, hayvanın göçlerine, iklim değişikliklerine ve bölgenin tarihini şekillendirmeye yardımcı olan insan yaşamına büyüleyici bir bakış sunuyor.

Timgat

Antik Roma'nın Afrika'daki varlığını hatırlatan klasik kalıntılardan oluşmaktadır.

Timgad, İmparator Trajan tarafından yaptırılan antik bir Roma kentiydi. 8. yüzyıldan sonra yerleşim kesildi. “Trajan Kemeri” adı verilen zafer kemeri, zamanın testinden sağ çıktı ve sonunda 1900'de yenilendi. Tiyatro da iyi durumda ve hala modern müzik şovları için kullanılıyor. Şehir 1982 yılında UNESCO'nun dünya mirası listesine eklendi.

Kutsal Kalp Katedrali (Oran)

Bu eski katedral şimdi öğrenciler ve güvercinlerle dolu hareketli bir kütüphane.

Dört İncil'in simgeleri Oran'ın Kutsal Kalp Katedrali'nin ( Cathédrale du Sacré-Cœur d'Oran ) cephesinden parlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal