Çeyrek Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar? 14 Haziran 2024 Güncel Altın Kuru

Kurban Bayramı yaklaşırken, altın piyasasında hareketlilik devam ediyor. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte 14 Haziran 2024 güncel altın kuru fiyatları ve detaylar...

14.06.2024-15:04 - (Son Güncelleme: 14.06.2024-17:02) Çeyrek Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar? 14 Haziran 2024 Güncel Altın Kuru

Altının gramı, güne artışla başlamasının ardından 2 bin 433 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek Altın ise 3 bin 937 liradan, Cumhuriyet altını 15 bin 870 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise dün yüzde 0,9 değer kaybıyla 2 bin 304 dolardan günü tamamlarken, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 2 bin 317 dolardan alıcı buluyor.

ABD Enflasyon Verileri ve Altın Fiyatları

ABD'de hem tüketici hem de üretici enflasyonunun beklentilerden altında kalmasına rağmen varlık fiyatlarında karışık bir seyir izleniyor. Çarşamba günü açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta aylık bazda değişim göstermezken yıllık bazda yüzde 3,3 artışla beklentilerin altında kaldı. Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ise mayısta aylık bazda yüzde 0,2 azalırken, yıllık bazda yüzde 2,2 ile piyasa tahminlerin altında artış kaydetti.

Fed’in Duruşu ve Piyasaların Tepkisi

Enflasyonun yavaşlamasına karşın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin duruşunu koruması, risk algısının güçlü kalmasına neden oluyor. Fed yetkililerinin projeksiyonları, bu yıl için her ne kadar 1 faiz indirimi beklentisi olduğunu gösterse de, piyasalar olası bir faiz indiriminin ardından bankanın aralıkta ikinci faiz indirimine gitme ihtimalini yüzde 90 ile fiyatlıyor.

Türkiye ve Dünya Ekonomisi

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasa katılımcıları anketi ve uluslararası yatırım pozisyonu açıklanacak. Yurt dışında ise Euro Bölgesi'nde dış ticaret dengesi ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması ile ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri takip edilecek.

Teknik Analiz ve Tahminler

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 320 ve 2 bin 340 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 280 ve 2 bin 250 doların destek konumunda olduğunu kaydetti. Söz konusu gelişmelerin ardından ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi dün yüzde 4,23'e gerileyerek 1 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini test etti. Şu sıralarda ise tahvilin getirisi yüzde 4,27 seviyesinde bulunuyor.

Sonuç

Altın fiyatlarındaki bu hareketlilik, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Çeyrek Altın Fiyatları ve genel altın piyasası hakkında güncel bilgileri takip etmeye devam edin.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal