Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı açıkladı: Köy evleri bayramda teslimata hazır

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası, bölgelerde yeniden yapılandırma çalışmaları başlamış, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Köy evleri projesini devreye sokmuştu. Çalışmaların tamamlandığını duyuran bakanlık, köy evlerinin bayramda teslime hazır olduğunu açıkladı.

19.04.2023-15:45 - (Son Güncelleme: 19.04.2023-15:58)

6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde, 11 ilde büyük yıkım meydana gelirken 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Enkaz kaldırma çalışmaları sonrası bölgede yeni konutların yapımına başlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, köy evleri projesini hayata geçirmişti. Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, depremzedeler için başlatılan seferberlik kapsamında inşaatına başlanan 6 bin 591 köy evinin tamamlanması için çalışmalar sürüyor.

Köy evleri bayramda teslime hazır

AA’da yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde hayırseverler tarafından yaptırılan kontların, 14’ü tamamlandı. Yürütülen çalışmalar kapsamında, Mesthöyük köyünde yapımı tamamlanan 127 metrekarelik, 3 oda 1 salondan oluşan, yöresel mimariye uygun tek katlı evlerin 3'ünde Ramazan Bayramı'nda yaşam başlayacak. 

Köy evleri teslime hazır

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal