Çevre mühendisi kimdir, ne iş yapar? 2022 Çevre Mühendisliği taban puanları kaç?

18 ve 19 Haziran tarihlerinde gerçekleşen YKS sınav sonuçları bugün açıklandı. Sınav sonuçlarına göre tercih yapacak adaylar birçok bölümün taban puanına dair araştırma yapıyor. Adaylar tarafından en çok araştırılan bölümlerden biri de çevre mühendisliği oldu. Peki, çevre mühendisi kimdir, ne iş yapar? 2022 Çevre mühendisliği taban puanları ne kadar? İşte detaylar...

18.07.2022-10:46 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-10:46)

YKS sınavına giren milyonlarca adayın heyecanla beklediği sonuçlar bugün açıklandı. ÖSYM resmi internet adresinden yayınlanan sonuçlar sonrasında adaylar hayalini kurdukları bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Bu bölümlerden biri de çevre mühendisliği. Peki, çevre mühendisliği taban puanları ne kadar? Detayları sizler için araştırdık...

YKS sonuçları açıklandı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS sınav sonuçlarının ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerinden açıklandığını belirtti.

Aygün, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda. "18-19 Haziran 2022 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

Tercihler 27 Temmuz'da başlıyor

2022 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun da bu hafta yayınlanacağını söyleyen Aygün,  "2022- YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır. Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında https://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır" dedi.

 çevre mühendisliği

Çevre Mühendisliği taban puanları kaç?

Çevre Mühendisliği taban puanlarına dair tüm detaylar YÖK Atlas sisteminde yer alıyor. YÖK Atlas internet adresinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal